Háromsajtos-csirkés sült gnocchi

Sajtimádó vagyok, ezért nem csoda, hogy a háromsajtos-csirkés sült gnocchi az egyik legkedvesebb sajtos ételeim közé tartozik. Mivel a gnocchi önmagában is nagyon laktató étel, így megspékelve a sajtos mártással és a csirkehússal garantált, hogy senki sem marad éhes. Forrón, frissen fogyasztva a legjobb, persze azért vigyázzunk, hogy ne égessük meg a nyelvünket.

Hozzáadta:Viki78, 5.1.2017
Kategória: Főételek, Tészták
Háromsajtos-csirkés sült gnocchi

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
2 dbnagyobb csirkemell
1 csomaggnocchi
100 mlfőzőtejszín
200 mlcsirkehúsleves
1 marékreszelt vagy morzsolt kéksajt
1 marékreszelt parmezán
1 marékreszelt cheddar
50 gszárított sonka
2 gerezdfokhagyma
szárított paradicsom olajban
só és bors
petrezselyemzöld

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet érmékre vágjuk és egy serpenyőben, kevés zsiradékon minden oldalán megpirítjuk.
  2. A csirkét kivesszük, a serpenyőbe beleszórjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk, majd felöntjük a húslevessel és felforraljuk.
  3. Hozzáadjuk a három féle sajtot, megvárjuk, míg felolvad, ezután beleöntjük a főzőtejszínt, pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
  4. A gnocchit a csomagoláson szereplő útmutató szerint megfőzzük.
  5. Egy sütőtálat olajjal kikenünk. Az aljára tesszük a gnocchit 2/3-át, erre kerül a hús, a szárított paradicsom, a nagyobb falatokra tépett sonka (én így szeretem), majd az egészet nyakon öntjük a sajtos mártással. Ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk (vigyázat, a sajtok nagyon karakteresek). A tetejét apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
  6. A tetejére rátesszük a maradék gnocchit, majd 180 fokon addig sütjük, míg a tetején a gynocchi meg nem pirul.

 

Forrás: Vaření a pečení s láskou