Háromsajtos-csirkés sült gnocchi

Hozzáadta: Viki78, 5.1.2017
Kategória: Tésztaételek, Gnocci, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
Sajtimádó vagyok, ezért nem csoda, hogy a háromsajtos-csirkés sült gnocchi az egyik legkedvesebb sajtos ételeim közé tartozik. Mivel a gnocchi önmagában is nagyon laktató étel, így megspékelve a sajtos mártással és a csirkehússal garantált, hogy senki sem marad éhes. Forrón, frissen fogyasztva a legjobb, persze azért vigyázzunk, hogy ne égessük meg a nyelvünket.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 5.1.2017
Kategória: Tésztaételek, Gnocci, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
2 dbnagyobb csirkemell
1 csomaggnocchi
100 mlfőzőtejszín
200 mlcsirkehúsleves
1 marékreszelt vagy morzsolt kéksajt
1 marékreszelt parmezán
1 marékreszelt cheddar
50 gszárított sonka
2 gerezdfokhagyma
szárított paradicsom olajban
só és bors
petrezselyemzöld
- A csirkemellet érmékre vágjuk és egy serpenyőben, kevés zsiradékon minden oldalán megpirítjuk.
- A csirkét kivesszük, a serpenyőbe beleszórjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk, majd felöntjük a húslevessel és felforraljuk.
- Hozzáadjuk a három féle sajtot, megvárjuk, míg felolvad, ezután beleöntjük a főzőtejszínt, pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
- A gnocchit a csomagoláson szereplő útmutató szerint megfőzzük.
- Egy sütőtálat olajjal kikenünk. Az aljára tesszük a gnocchit 2/3-át, erre kerül a hús, a szárított paradicsom, a nagyobb falatokra tépett sonka (én így szeretem), majd az egészet nyakon öntjük a sajtos mártással. Ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk (vigyázat, a sajtok nagyon karakteresek). A tetejét apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
- A tetejére rátesszük a maradék gnocchit, majd 180 fokon addig sütjük, míg a tetején a gynocchi meg nem pirul.
Forrás: Vaření a pečení s láskou
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS