TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Háromszínű sütemény
Háromszínű sütemény
Recept Háromszínű sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nagyon szép és finom háromszínű falatok, csokoládéval és kókuszreszelékkel. Ünnepségek alkalmával is megállja a helyét, ideális az ünnepi asztalra, vagy akár ajándéknak is. Az elkészítése időigényes, ugyanis a formákat egyenként kell kivágni, de megéri a fáradozást. Szerző: Jaja79

TopPetra TopPetra    ·   15.5.2021

Háromszínű sütemény

Nagyon szép és finom háromszínű falatok, csokoládéval és kókuszreszelékkel. Ünnepségek alkalmával is megállja a helyét, ideális az ünnepi asztalra, vagy akár ajándéknak is. Az elkészítése időigényes, ugyanis a formákat egyenként kell kivágni, de megéri a fáradozást. Szerző: Jaja79

Alapanyagok

Világos tészta:

4 db
tojás
150 g
porcukor
130 g
rétesliszt
4 ev. kanál
víz
1/2 csomag
sütőpor
2 csepp
vaníliaaroma
Citrom reszelt héja

Sötét tészta:

4 db
tojás
150 g
porcukor
130 g
rétesliszt
1 ev. kanál
kakaó
4 ev. kanál
víz
1/2 csomag
sütőpor
2 csepp
rumaroma

Krém:

200 g
vaj
200 g
porcukor
300 ml
tej
3 ev. kanál
búzafinomliszt
2 csepp
vaníliaaroma
2 csepp
rumaroma

Dekoráció:

200 g
étcsokoládé
200 g
vaj
100 g
kókuszreszelék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a világos tésztát. A tojássárgát a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a vizet, a citrom reszelt héját és a vaníliaaromát. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy másik tálban a tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgás keverékbe.
  2. A világos tésztát sütőpapírral kibélelt, 38x28 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokon előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Kihűtjük.
  3. A világos tésztához hasonlóan készítjük el a kakaós tésztát. Ezt is megsütjük, kihűtjük.
  4. A krémhez 150 g vajat a porcukorral habosra verjük.
  5. A tejhez hozzáadjuk a lisztet (3 púpos evőkanál), lekeverjük, sűrű kásává főzzük. Hozzáadunk 50 g vajat és addig kevergetjük, amíg a vaj fel nem oldódik. Kihűtjük.
  6. A kihűlt tejes kását eldolgozzuk a habos cukros vajjal, aromával tovább ízesítjük.
  7. A világos és kakaós tésztából kivágjuk a korongokat. A világos és kakaós tésztát krémmel tapasztjuk össze. A tetejét csokiöntettel meglocsoljuk (a vajat és csokit együtt felolvasztjuk), kókuszreszelékkel megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása