TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Háromszög alakú fánk reszelt almával. Kelesztés nélkül, sütő nélkül, kevés konyhában töltött idővel.
Háromszög alakú fánk reszelt almával. Kelesztés nélkül, sütő nélkül, kevés konyhában töltött idővel.
Recept Háromszög alakú fánk reszelt almával. Kelesztés nélkül, sütő nélkül, kevés konyhában töltött idővel.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.3.2023

Háromszög alakú fánk reszelt almával. Kelesztés nélkül, sütő nélkül, kevés konyhában töltött idővel.

Almás fánki kicsit másképp. Tényleg gyorsan elkészül, a végeredmény pedig puha, szaftos fánk. Ráadásul külön keleszteni sem kell, a tésztát rögtön süthetjük az olajban. Szerző: Karambola

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Sdílet na Facebooku
Alapanyagok
1 db
alma
400 g
búzafinomliszt
200 g
natúr joghurt
2 evőkanál
kristálycukor
4 evőkanál
olaj
1 db
tojás
1 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor
csipet
szóráshoz
fahéj
szóráshoz
porcukor
sütéshez
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral, vaníliacukorral és csipet sóval kikeverjük, majd az olajat is beledolgozzuk.
  2. Ezután kerül bele a joghurt, majd a sütőporral elkevert és átszitált liszt.
  3. Belereszeljük az almát (nagy lyukú reszelőt használunk), ezt is belekeverjük.
  4. A kapott tésztát nagyobb felületre tesszük, kinyújtjuk, háromszögekre vágjuk, ezeket pedig forró olajban aranyszínűre sütjük.
  5. A felesleges olajat leitatjuk, tálalás előtt porcukorral vagy fahéjjal megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása