TopReceptek.hu Torták Édes torták Havanna torta
Havanna torta
Recept Havanna torta
TopPetra TopPetra    ·   27.11.2021

Havanna torta

Gyors, egyszerű, ízéletes! Szerző: Petra

45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojás
3 ev.kanál
kristálycukor
3 ev. kanál
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor

Krém:

1/2 l
tej
1/2 l
habtejszín
150 g
kristálycukor
1 csomag
zselatinpor
150 g
darált mogyoró
150 g
mogyorós keksz

Tetejére:

300 ml
habtejszín
díszítéshez
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 160 fokra kapcsoljuk, a kör alakú, 26 cm-es sütőformát sütőpapírral kibéleljük.
  2. A tojást a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Tésztává dolgozzuk, majd a tésztát beletesszük a tortaformába. 15 percig sütjük.
  3. A habtejszínt habbá verjük. A tehet és cukrot edénybe tesszük, hozzáadjuk a zselatinport, majd addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik – nem forraljuk! A cukros tejet elkeverjük a tejszínhabbal, közben hozzáadjuk a mogyorót és a por állagúra tört kekszet is.
  4. A kapott krémet rákanalazzuk a tészta tetejére, kihűtjük.
  5. A habtejszínt habbá verjük, ezzel díszítjük, a csokit pedig a tetejére reszeljük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása