Havanna torta
Gyors, egyszerű, ízéletes! Szerző: Petra
Hozzáadta: TopPetra, 27.11.2021
Kategória: Torták, Édes torták
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
3 dbtojás
3 ev.kanálkristálycukor
3 ev. kanálrétesliszt
1 kv. kanálsütőpor
Krém:
1/2 ltej
1/2 lhabtejszín
150 gkristálycukor
1 csomagzselatinpor
150 gdarált mogyoró
150 gmogyorós keksz
Tetejére:
300 mlhabtejszín
díszítéshezcsokoládé
- A sütőt 160 fokra kapcsoljuk, a kör alakú, 26 cm-es sütőformát sütőpapírral kibéleljük.
- A tojást a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Tésztává dolgozzuk, majd a tésztát beletesszük a tortaformába. 15 percig sütjük.
- A habtejszínt habbá verjük. A tehet és cukrot edénybe tesszük, hozzáadjuk a zselatinport, majd addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik – nem forraljuk! A cukros tejet elkeverjük a tejszínhabbal, közben hozzáadjuk a mogyorót és a por állagúra tört kekszet is.
- A kapott krémet rákanalazzuk a tészta tetejére, kihűtjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Havana dort.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Havana dort.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Tort Hawana.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS