Havas rúd lágy krémmel, csokoládéval

Recept Havas rúd lágy krémmel, csokoládéval
KÜLDÖTT KÉPEK

Még nem dolgoztam olyan recepttel, ahol a cukor és tojásfehérje aránya rendben lett volna. Ezért ehhez M-es tojást használtam, így sikerült a megfelelő állagot elérni. Szerző: Petra H.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Alap:

4 dbtojásfehérje (M-es)
250 gporcukor
150 gdarált dió

Vaníliakrém:

200 gvanilmix (puding hideg használatra)
500 mllangyos víz
3 ev. kanálrum
250 gvaj
4 ev. kanálporcukor
5 ev. kanáltojáslikőr

Szükségünk lesz még:

Csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vanlimixet vízzel és rummal felverjük. 10 percig pihentetjük, addig a vajat a cukorral és likőrrel felverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a vaníliás krémet, majd a kapott kész krémet hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tojásfehérjét a porcukorral gőzfürdő felett habbá verjük. Levesszük a gőzfürdőről, beledolgozzuk a diót. Süteményes zsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megformázzuk a rudakat.
  3. 150 fokon 20 percig sütjük.
  4. A megsült tésztára rávisszük a krémet, hűtőszekrénybe tesszük, majd miután megdermedt minden réteg, csokival díszítjük.
  5. Ebből a mennyiségből 75 darab rudat készítettem.
  6. Egyéb lehetőség a pudingos krém: 300 ml tejben 1 csomag vaníliapudingot, 1 csomag vaníliacukrot, keverünk, pudingot főzünk. Kihűtjük, majd beledolgozunk 5 evőkanál tojáslikőrt és 50 g cukorral 250 g habosra vert vajat.

Forrás: mamincinyrecepty

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás