Havas rúd lágy krémmel, csokoládéval

Hozzáadta: TopPetra, 13.11.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Még nem dolgoztam olyan recepttel, ahol a cukor és tojásfehérje aránya rendben lett volna. Ezért ehhez M-es tojást használtam, így sikerült a megfelelő állagot elérni. Szerző: Petra H.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 13.11.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek
ALAPANYAGOK
Alap:
4 dbtojásfehérje (M-es)
250 gporcukor
150 gdarált dió
Vaníliakrém:
200 gvanilmix (puding hideg használatra)
500 mllangyos víz
3 ev. kanálrum
250 gvaj
4 ev. kanálporcukor
5 ev. kanáltojáslikőr
Szükségünk lesz még:
Csokiöntet
- A vanlimixet vízzel és rummal felverjük. 10 percig pihentetjük, addig a vajat a cukorral és likőrrel felverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a vaníliás krémet, majd a kapott kész krémet hűtőszekrénybe tesszük.
- Ebből a mennyiségből 75 darab rudat készítettem.
- Egyéb lehetőség a pudingos krém: 300 ml tejben 1 csomag vaníliapudingot, 1 csomag vaníliacukrot, keverünk, pudingot főzünk. Kihűtjük, majd beledolgozunk 5 evőkanál tojáslikőrt és 50 g cukorral 250 g habosra vert vajat.
Forrás: mamincinyrecepty
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Sněhové tyčinky s krémem a čokoškou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Snehové tyčinky s krémom a čokoškou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Baiserstangen mit Vanillecreme und Schokolade an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS