TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Áfonya Házi áfonyalekvár
Házi áfonyalekvár
Recept Házi áfonyalekvár
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez a lekvár 1 kg áfonyából és fél kiló cukorból készül. Cukorból kevesebb is kerülhet bele, ízlés dolga. Ha savanykás az áfonya, akkor több cukor kell bele. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   29.8.2021

Házi áfonyalekvár

Ez a lekvár 1 kg áfonyából és fél kiló cukorból készül. Cukorból kevesebb is kerülhet bele, ízlés dolga. Ha savanykás az áfonya, akkor több cukor kell bele. Szerző: Triniti

10 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
áfonya
500 g
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
10 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés
  1. Az áfonyát megmossuk, edénybe tesszük, rászórjuk a cukrot, majd 3-4 órát pihentetjük.
  2. Az áfonya levet enged. Az edényt kis lángon kezdjük el melegíteni, majd forrástól számított 30 percig főzzük. A lángot lekapcsoljuk, majd a forró áfonyát üvegekbe pakoljuk. Ha szükséges, akkor tovább főzzük, ez attól is függ, ki milyen állagú lekvárt részesít előnyben.
  3. Az üvegeket fejjel lefelé fordítjuk, kihűtjük.
  4. Sötét, hűvös helyen tároljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása