Házi áfonyalekvár

Recept Házi áfonyalekvár

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Lekvárok, befőttek, Áfonya, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a lekvár 1 kg áfonyából és fél kiló cukorból készül. Cukorból kevesebb is kerülhet bele, ízlés dolga. Ha savanykás az áfonya, akkor több cukor kell bele. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Lekvárok, befőttek, Áfonya, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgáfonya
500 gkristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az áfonyát megmossuk, edénybe tesszük, rászórjuk a cukrot, majd 3-4 órát pihentetjük.
  2. Az áfonya levet enged. Az edényt kis lángon kezdjük el melegíteni, majd forrástól számított 30 percig főzzük. A lángot lekapcsoljuk, majd a forró áfonyát üvegekbe pakoljuk. Ha szükséges, akkor tovább főzzük, ez attól is függ, ki milyen állagú lekvárt részesít előnyben.
  3. Az üvegeket fejjel lefelé fordítjuk, kihűtjük.
  4. Sötét, hűvös helyen tároljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás