TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Áfonya Házi áfonyalekvár
Házi áfonyalekvár
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   29.8.2021

Házi áfonyalekvár

Ez a lekvár 1 kg áfonyából és fél kiló cukorból készül. Cukorból kevesebb is kerülhet bele, ízlés dolga. Ha savanykás az áfonya, akkor több cukor kell bele. Szerző: Triniti

10 perc
Elkészítés
90 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
1 kg
áfonya
500 g
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az áfonyát megmossuk, edénybe tesszük, rászórjuk a cukrot, majd 3-4 órát pihentetjük.
  2. Az áfonya levet enged. Az edényt kis lángon kezdjük el melegíteni, majd forrástól számított 30 percig főzzük. A lángot lekapcsoljuk, majd a forró áfonyát üvegekbe pakoljuk. Ha szükséges, akkor tovább főzzük, ez attól is függ, ki milyen állagú lekvárt részesít előnyben.
  3. Az üvegeket fejjel lefelé fordítjuk, kihűtjük.
  4. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept