Házi áfonyalekvár

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021
Kategória: Lekvárok, befőttek, Áfonya, Gyümölcs szerint
KÜLDÖTT KÉPEK
Ez a lekvár 1 kg áfonyából és fél kiló cukorból készül. Cukorból kevesebb is kerülhet bele, ízlés dolga. Ha savanykás az áfonya, akkor több cukor kell bele. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021
Kategória: Lekvárok, befőttek, Áfonya, Gyümölcs szerint
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 kgáfonya
500 gkristálycukor
- Az áfonyát megmossuk, edénybe tesszük, rászórjuk a cukrot, majd 3-4 órát pihentetjük.
- Az áfonya levet enged. Az edényt kis lángon kezdjük el melegíteni, majd forrástól számított 30 percig főzzük. A lángot lekapcsoljuk, majd a forró áfonyát üvegekbe pakoljuk. Ha szükséges, akkor tovább főzzük, ez attól is függ, ki milyen állagú lekvárt részesít előnyben.
- Az üvegeket fejjel lefelé fordítjuk, kihűtjük.
- Sötét, hűvös helyen tároljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí borůvkový džem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Domáci čučoriedkový džem.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS