Házi almás rétes

Recept Házi almás rétes
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem kis feladat, nem kis meló, de bizony megéri! Ez a pompás házi almás rétes. A tésztát két kezemmel nyújtottam vékonyra, amit aztán óvatosan töltöttem meg a család számára kikisérletezett almás töltelékkel. Ennek titka, hogy nemcsak alma, hanem mazsola és kókuszreszelék is kerül bele. A kókuszreszelék nemcsak az íze végett kell, hanem azért is, mert a nedvességet a töltelékben felfogja és így a rétesünk nem ázik el. Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 grétesliszt
400 gfinomliszt
1 dbtojás
csipet só
1 ev. kanálsertészsír
400 mlvíz

Töltelék:

5 dbalma
1 csomagfahéjas cukor
ízlés szerint mandulaszirom
ízlés szerint mazsola
ízlés szerint kókuszreszelék

Szükségünk lesz még:

vaj
porcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
  2. Az almát megmossuk, csutkáját kivágjuk, lereszeljük, mazsolával, mandulaszirommal, fahéjas cukorral elkeverjük. Szükség szerint extra cukorral édesíthetjük. A tölteléket akkor jó, ha nem túl nedves, mert így nem fogja a tésztánkat eláztatni.
  3. Az asztalra tiszta, fehér terítőt teszünk, liszttel megszórjuk. A tésztát rátesszük, majd nagyon vékonyra nyújtjuk. Itt már érdemes kézzel nyújtani – én a nyújtás előtt a kezemet beolajozom.
  4. A tésztát olvasztott vajjal meglocsoljuk, rátesszük az almás tölteléket, majd az abrosz segítségével felcsavarjuk. Ügyeljünk arra, hogy a töltelék ne essen ki a tésztából.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  6. A megsült rétest vajjal megkenjük, porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás