TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Házi bukta Nutellával és lekvárral töltve.
Házi bukta Nutellával és lekvárral töltve.
Recept Házi bukta Nutellával és lekvárral töltve.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finom, ízletes kelt bukta jó sok töltelékkel. Az alakja mindig más, igyekszem kockákat készíteni, de nem mindig válik be. Szerencsére az ízén nem változtat. Szerző: Jana S.

TopPetra TopPetra    ·   10.2.2024

Házi bukta Nutellával és lekvárral töltve.

Finom, ízletes kelt bukta jó sok töltelékkel. Az alakja mindig más, igyekszem kockákat készíteni, de nem mindig válik be. Szerencsére az ízén nem változtat. Szerző: Jana S.

85 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
rétesliszt
250 ml
tej
100 ml
olaj
1/2 kocka
élesztő
100 g
kristálycukor
csipet
2 db
tojássárga
1 csomag
vaníliacukor
1 db
citrom – leve és héja
kenéshez
vaj
kenéshez
rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
85 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, a cukrot is hozzáadjuk, elkeverjük.
  2. A többi hozzávalót tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, tésztává dolgozzuk. Lefedjük, megkelesztjük.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk, kockára vágjuk, megtöltjük, becsomagoljuk, tepsibe tesszük.
  4. 180 fokos sütőben 25 percig sütjük. Sütést követően olvasztott vajjal elkevert rummal megkenjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása