Házi citromos bonbonzselé

A C vitamin kétségkívül fontos étrendkiegészítő, de azt kell mondjam, a gyógyszertárban kapható kapszula szerintem unalmas. Ha ezen szeretnénk javítani, akkor nem kell mást csinálni, mint elkészíteni a házi bonbonzselét jó sok citromból. Pár alapanyag és kész is! Ha szeretnénk, akkor a megkötött zselét akár csokiöntetbe is márthatjuk. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 29.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Tippek és trükkök
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Házi citromos bonbonzselé

Hozzávalók

180 mlcitromlé
180 mlvíz
20 gželatinpor
3 ev. kanálkristálycukor

Elkészítés menete

  1. A zselatint 60 ml vízbe áztatjuk. Kb. 10 perc alatt a zselatin megduzzad.
  2. A kristálycukrot és 120 ml vizet edénybe tesszük. Alacsony lángon melegíteni kezdjük, közben kevergetjük egészen addig, amíg a cukor fel nem olvad és forró szirupot nem kapunk.
  3. A szirupot levesszük a tűzről és elkeverjük az előkészített zselatinnal.
  4. Folyamatosan kevergetjük, majd amikor a zselatin már teljesen feloldódott, hozzáadjuk a citromlevet (frissen csavartat használtam).
  5. A zselatinos keveréket formákba öntjük (pl. jégforma), lefedjük és fagyasztóba tesszük. Ha már megkötött, fogyaszthatjuk.