Házi csirke kebab - FOTÓKKAL

Hozzáadta: TopPetra, 12.11.2016
Kategória: Főételek, Kelt tészta, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Többször elgondolkodtam azon, hogyan is lehetne otthon reprodukálni a gyorséttermekben kapható, és hát valljuk be, nagyon finom és ízletes ételeket. Szerencsére a klasszikusnak vett, energiában nagyon gazdag hamburgerek helyett egy egészségesebb, tartalmasabb és finomabb otthoni változatot sikerült megszerettetnem a családdal. Nem csoda, hogy a kebab projektbe is belevágta, és így született meg ez e recept – házi csirke kebab – FOTÓKKAL. A hús szabadon fűszerezhető, a pita elkészítése igényel némi rutint, a fokhagymás öntet mellett pedig bátran használható csípős vagy akár sima tejfölös-fűszeres szósz is. Én sok hússal és rengeteg zöldséggel tálalom. Igaz, a csirkét nem sikerült hajszálvékonyra szeletelnem, de így is nagy sikert arattam vele.
Hozzáadta: TopPetra, 12.11.2016
Kategória: Főételek, Kelt tészta, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
ALAPANYAGOK
Pita kenyér:
Kebabhús:
Fokhagymás öntet:
Zöldségköret:
- Miután a tészta megkelt, egy liszttel meghintett nyújtódeszkára tesszük, 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket vékonyra nyújtjuk. Még 10 percig kelesztjük, majd a legmagasabb fokozaton egy serpenyőben megsütjük. Ha jól dolgoztunk, akkor a sütés során a kenyérke megemelkedik. A pita mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Miután elkészült, kettévágjuk, és már tölthetjük kis a finomságokkal: szeletelt zöldségekkel, hússal, öntettel.
- Hús: A csirkemellet vékony kis „nudlikra” vágjuk. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a további fűszereket. Én legutóbb a húst egy éjszakát hagytam pácolni.
- Fokhagymás öntet:
A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, de használhatunk fokhagymasót is.