Házi csirke kebab - FOTÓKKAL

Többször elgondolkodtam azon, hogyan is lehetne otthon reprodukálni a gyorséttermekben kapható, és hát valljuk be, nagyon finom és ízletes ételeket. Szerencsére a klasszikusnak vett, energiában nagyon gazdag hamburgerek helyett egy egészségesebb, tartalmasabb és finomabb otthoni változatot sikerült megszerettetnem a családdal. Nem csoda, hogy a kebab projektbe is belevágta, és így született meg ez e recept – házi csirke kebab – FOTÓKKAL. A hús szabadon fűszerezhető, a pita elkészítése igényel némi rutint, a fokhagymás öntet mellett pedig bátran használható csípős vagy akár sima tejfölös-fűszeres szósz is. Én sok hússal és rengeteg zöldséggel tálalom. Igaz, a csirkét nem sikerült hajszálvékonyra szeletelnem, de így is nagy sikert arattam vele.

Hozzáadta:admin, 12.11.2016
Kategória: Főételek
Házi csirke kebab - FOTÓKKAL

Hozzávalók

Pita kenyér:
500 gbú0zafinomliszt
1/2 kockaélesztő
250 mlvíz
1 kv. kanál
csipet só
Kebabhús:
600 gcsirkemell
4 ev. kanálkebab fűszer
4 ev. kanálolívaolaj
3 gerezdfokhagyma
só, őrölt pirospaprika
Fokhagymás öntet:
250 mltejföl
2-3 gerezdfokhagyma
só, bors
Zöldségköret:
kínai kel
paradicsom
lilahagyma
uborka

Elkészítés menete

  1. Pita kenyér:
    Először a pita kenyér tésztáját készítjük el: az élesztőt belemorzsoljuk a vízbe és felfuttatjuk, hogy hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Sima tésztává gyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 45 percig kelesztjük.
  2. Miután a tészta megkelt, egy liszttel meghintett nyújtódeszkára tesszük, 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket vékonyra nyújtjuk. Még 10 percig kelesztjük, majd a legmagasabb fokozaton egy serpenyőben megsütjük. Ha jól dolgoztunk, akkor a sütés során a kenyérke megemelkedik. A pita mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Miután elkészült, kettévágjuk, és már tölthetjük kis a finomságokkal: szeletelt zöldségekkel, hússal, öntettel.
  3. Hús: A csirkemellet vékony kis „nudlikra” vágjuk. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a további fűszereket. Én legutóbb a húst egy éjszakát hagytam pácolni.
  4. Az így elkészült csirkehúst hirtelen kisültjük, megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük. A hús alá egy kevés vizet öntünk, lefedjük és további 5-6 percet pároljuk.
  5. Fokhagymás öntet:
    A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, de használhatunk fokhagymasót is.