Házi csirkemájpástétom

Ha egyszer megkóstolja ezt a krémes, pikáns házi csirkemájpástétomot, akkor nagy valószínűséggel mindig ezt fogja készíteni. Nem kell hozzá sok előkészület és konyhai munka, szinte pár alapanyagból, egy kevés jól összeválogatott fűszerből és fűszerkeverékből ilyen pompás finomság állítható össze. Hűtőben sokáig eláll, és tökéletes vendégváró falat. Friss, ropogós bagettel, sóval megszórva tökéletes!

Hozzáadta:, 23.12.2017
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek
Házi csirkemájpástétom

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
500 gcsirkemáj
150 g vaj
2 gerezdfokhagyma
1 dbvöröshagyma
2 dbkakukkfű szár
csipetötfűszer keverék
1 kv. kanál
csipetbors
2 ev. kanálfőzőtejszín
csipetőrölt pirospaprika
1 csokorrozmaring (egy csipet a pástétomba, a többi a tetejére, dísznek)

Elkészítés menete

  1. A csirkemájat megmossuk. 50 g vajat egy serpenyőben felolvasztunk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a kakukkfüvet, egy kevés rozmaringot, ötfűszer keveréket, pirospaprikával megszórjuk, ízlés szerint borsozzuk, majd hozzáadjuk a csirkemájat. Együtt pirítjuk.
  2. Miután a csirkemáj elkészült (kellően puha), a keveréket turmixgépbe tesszük és krémesre turmixoljuk. Ezután még 50 g vajat adunk hozzá, a tejszínt, majd ízlés szerint sózzuk. Elkeverjük, majd a krémet egy szűrőn keresztül átpasszírozzuk, hogy még simább és csomómentes legyen.
  3. A pástétomot kis üvegcsékbe, tálakba kanalazzuk.
  4. A maradék 50 g vajat felolvasztjuk, majd az olvasztott vajat rákanalazzuk a pástétom tetejére.
  5. A még olvadt vajba beletesszük a rozmaringágat - ezzel díszítjük.
  6. A pástétomot hűtőszekrénybe tesszük.