Házi csokoládés korong – sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 24.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Sütés nélküli desszertek
Nagyon gyors házi édes kísértés. Ha nem tudjuk, mit kezdjünk z elfekvőben lévő bon-bonnal vagy szaloncukorral, akkor ez a recept megoldás lehet a problémára. A házi csokoládés korongok sütés nélkül persze nemcsak a „felesleges” csokoládé és édesség eltüntetéséről szólnak. Kiváló édesség bulikhoz, partikhoz, baráti összejövetelekhez, nálunk a gyerekzsúrok elengedhetetlen kelléke.
Hozzáadta: TopPetra, 24.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Sütés nélküli desszertek
ALAPANYAGOK
- Először előkészítjük a papír muffin formákat, majd félbevágjuk a bon-bonokat.
- A margarint gőz felett felengedjük, hozzáadjuk a porcukrot és szilikonlapáttal elkeverjük.
- A cukros vajhoz hozzákeverjük a pudingport, csomómentesre keverjük és levesszük a tűzről.
- A kosárkákba beleteszünk egy kanál pudingos masszát, ebbe kerül a félbe vágott bon-bon, majd a tetejére ismét egy kanál pudingos massza kerül. A süteményt tetszés szerint díszíthetjük ehető ételdíszekkel, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Jó étvágyat!
A receptért köszönet kitűnő szakácsunknak - Zlatulik3-nak