TopReceptek.hu Italok Jegeskávé, jegestea Házi Dalgona kávé
Házi Dalgona kávé
Recept Házi Dalgona kávé
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Aki szereti a felhabosított kávét, az biztosan örömét leli ebben a receptben. Nem kell hozzá sok minden, csak instant kávé, cukor és víz, na meg a lágyításhoz hideg tej és egy kis jét. A kávé, cukor és víz aránya megegyezik, ez a nagy titok. Ezt a három összetevőt dolgozzuk tökéletes habbá. Kézi robotgépet ajánlok, de ha nincs, akkor tojáshabverő is megteszi. Szerző: Danila

TopPetra TopPetra    ·   29.5.2020

Házi Dalgona kávé

Aki szereti a felhabosított kávét, az biztosan örömét leli ebben a receptben. Nem kell hozzá sok minden, csak instant kávé, cukor és víz, na meg a lágyításhoz hideg tej és egy kis jét. A kávé, cukor és víz aránya megegyezik, ez a nagy titok. Ezt a három összetevőt dolgozzuk tökéletes habbá. Kézi robotgépet ajánlok, de ha nincs, akkor tojáshabverő is megteszi. Szerző: Danila

15 perc
Elkészítés
Alapanyagok
2 ev. kanál
instant kávé (én Jacobs Velvet-et használtam)
2 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
forró víz
hideg tej, jég
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
  1. A kávét és cukrot egy kisebb edénybe öntjük. Felöntjük a vízzel és kézi robotgéppel habosra verjük.
  2. Ha nincs kéznél kézi robotgép, sebaj, a tojáshabverő is tökéletesen megteszi. Tökéletes habot kaptam!
  3. Előkészítjük a puharakat. A poharakba beletöltjük a hideg tejet, tehetünk bele jeget is, majd a tetejére rákanalazzuk a kávéhabot.
  4. Kakaóval vagy reszelt csokoládéval díszíthetjük.
  5. A kávéhab karakteres, a hideg tej pedig tökéletesen lágyítja.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása