Házi Dalgona kávé
Aki szereti a felhabosított kávét, az biztosan örömét leli ebben a receptben. Nem kell hozzá sok minden, csak instant kávé, cukor és víz, na meg a lágyításhoz hideg tej és egy kis jét. A kávé, cukor és víz aránya megegyezik, ez a nagy titok. Ezt a három összetevőt dolgozzuk tökéletes habbá. Kézi robotgépet ajánlok, de ha nincs, akkor tojáshabverő is megteszi. Szerző: Danila
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
2 ev. kanálinstant kávé (én Jacobs Velvet-et használtam)
2 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálforró víz
hideg tej, jég
- A kávét és cukrot egy kisebb edénybe öntjük. Felöntjük a vízzel és kézi robotgéppel habosra verjük.
- Ha nincs kéznél kézi robotgép, sebaj, a tojáshabverő is tökéletesen megteszi. Tökéletes habot kaptam!
- Előkészítjük a puharakat. A poharakba beletöltjük a hideg tejet, tehetünk bele jeget is, majd a tetejére rákanalazzuk a kávéhabot.
- Kakaóval vagy reszelt csokoládéval díszíthetjük.
- A kávéhab karakteres, a hideg tej pedig tökéletesen lágyítja.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS