Házi eperhab

Hozzáadta: TopPetra, 31.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper
KÜLDÖTT KÉPEK
Ha még nem is indult be teljesen az eperszezon, epret már kapni, és egyre többször nem aranyáron. Ha pedig tényleg beindul az eperszezon, akkor viszont eljön az ideje annak, hogy jobbnál jobb epres finomságokat készítsünk. A gyerekek odavannak a házi eperhabért, amihez a friss epren kívül nagy adag tejszínhab is kerül. A hab vaníliás ízt is kapott, végül pedig szépséges poharakban tálaltam. Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 31.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
250 geper
60 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbcitrom - héja
1 ev. kanálgyümölcslikőr
1/2 csomagzselatinpor
2 ev. kanálhideg víz
200 mlhabtejszín
- A zselatint vízbe áztatjuk. Nekem ehhez a mennyiséghez 2 evőkanál hideg víz elég volt, de az útmutatót előtte érdemes elolvasni.
- Az epret megmossuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliacukrot, a citrom héját, majd botmixerrel pürésítjük.
- A zselatint elkezdjük melegíteni, majd miután feloldódott, hozzáadjuk az epres alaphoz. A habtejszínt habbá verjük, ezzel is eldolgozzuk, végül a kapott habot poharakba kanalazzuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS