TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Házi eperhab
Házi eperhab
Recept Házi eperhab
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ha még nem is indult be teljesen az eperszezon, epret már kapni, és egyre többször nem aranyáron. Ha pedig tényleg beindul az eperszezon, akkor viszont eljön az ideje annak, hogy jobbnál jobb epres finomságokat készítsünk. A gyerekek odavannak a házi eperhabért, amihez a friss epren kívül nagy adag tejszínhab is kerül. A hab vaníliás ízt is kapott, végül pedig szépséges poharakban tálaltam. Szerző: Jaja

TopPetra TopPetra    ·   31.5.2020

Házi eperhab

Ha még nem is indult be teljesen az eperszezon, epret már kapni, és egyre többször nem aranyáron. Ha pedig tényleg beindul az eperszezon, akkor viszont eljön az ideje annak, hogy jobbnál jobb epres finomságokat készítsünk. A gyerekek odavannak a házi eperhabért, amihez a friss epren kívül nagy adag tejszínhab is kerül. A hab vaníliás ízt is kapott, végül pedig szépséges poharakban tálaltam. Szerző: Jaja

25 perc
Elkészítés
5 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
eper
60 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
1 db
citrom - héja
1 ev. kanál
gyümölcslikőr
1/2 csomag
zselatinpor
2 ev. kanál
hideg víz
200 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
5 perc
Sütés/főzés
  1. A zselatint vízbe áztatjuk. Nekem ehhez a mennyiséghez 2 evőkanál hideg víz elég volt, de az útmutatót előtte érdemes elolvasni.
  2. Az epret megmossuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliacukrot, a citrom héját, majd botmixerrel pürésítjük.
  3. A zselatint elkezdjük melegíteni, majd miután feloldódott, hozzáadjuk az epres alaphoz. A habtejszínt habbá verjük, ezzel is eldolgozzuk, végül a kapott habot poharakba kanalazzuk.
  4. A habbal töltött poharakat hűtőszekrénybe tesszük, majd ízlés szerint díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása