Házi eperhab

Ha még nem is indult be teljesen az eperszezon, epret már kapni, és egyre többször nem aranyáron. Ha pedig tényleg beindul az eperszezon, akkor viszont eljön az ideje annak, hogy jobbnál jobb epres finomságokat készítsünk. A gyerekek odavannak a házi eperhabért, amihez a friss epren kívül nagy adag tejszínhab is kerül. A hab vaníliás ízt is kapott, végül pedig szépséges poharakban tálaltam. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 31.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Házi eperhab

Hozzávalók

250 geper
60 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbcitrom - héja
1 ev. kanálgyümölcslikőr
1/2 csomagzselatinpor
2 ev. kanálhideg víz
200 mlhabtejszín

Elkészítés menete

  1. A zselatint vízbe áztatjuk. Nekem ehhez a mennyiséghez 2 evőkanál hideg víz elég volt, de az útmutatót előtte érdemes elolvasni.
  2. Az epret megmossuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliacukrot, a citrom héját, majd botmixerrel pürésítjük.
  3. A zselatint elkezdjük melegíteni, majd miután feloldódott, hozzáadjuk az epres alaphoz. A habtejszínt habbá verjük, ezzel is eldolgozzuk, végül a kapott habot poharakba kanalazzuk.
  4. A habbal töltött poharakat hűtőszekrénybe tesszük, majd ízlés szerint díszítjük.