Házi eperszirup

Recept Házi eperszirup

Hozzáadta: TopPetra, 21.5.2022

Kategória: Italok, Eper, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

A házi eperszirupnál kevés finomabb van. Ha pedig beindul az eperszezon, akkor pedig érdemes neki látni.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 21.5.2022

Kategória: Italok, Eper, Gyümölcs szerint

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 kgeper
4 bögrevíz
2 bögrekristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az epret megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Edénybe tesszük, vízzel felöntjük (annyival, ami ellepi), majd forrástól számított 20 percig főzzük.
  2. Főzés közben a tetején hab keletkezik, ezt leszedjük./
  3. 20 perc főzés után (az eper már kifakult) másik edénybe szűrjük. Az epret nem nyomkodjuk, csak simán hagyjuk, hogy lecsepegjen.
  4. Az epres léhez hozzáadjuk a cukrot, elkezdjük melegíteni, addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Levesszük a lángról, kihűtjük.
  5. Lezárható üvegekbe töltjük. 2 hétig használható, hűtőben kell tárolni. Ha sűrűbb szirupot szeretnénk, akkor több cukrot dunk hozzá.

Forrás: Povar

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás