Házi epres pohárkrém

Recept Házi epres pohárkrém
KÜLDÖTT KÉPEK

A pohárkrémek egyik nagy előnye, hogy nagyon gyorsan elkészülnek. Erre tökéletes példa a házi epres pohárkrém. A variációk száma szinte végtelen, én pedig most a túrós-habtejszínes változatot készítettem el. Az édes eperpüré a finom túrós krémmel egyszerűen zseniális. A gyerekek imádják, friss eperrel, egy kis mentalevéllel és csokoládés rudacskával verhetetlen.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

250 gtúró
1 kis doboz33%-os habtejszín
2 csomagvaníliacukor
500 gfriss eper
1 kv. kanálporcukor (vagy több)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A túrót és a vaníliacukrot simára dolgozzuk.
  2. A habtejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a cukros túróhoz.
  3. A megmosott és lecsepegtetett epret feldaraboljuk, majd a porcukorral együtt turmixgépbe tesszük és püré állagúra turmixoljuk. Néhány egész epret félreteszünk a díszítéshez.
  4. Egy üvegpohárba felváltva belekanalazzuk a túrós krémet és az eperpürét. Jól kihűtjük és tálaljuk.

Forrás: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás