Házi epres pohárkrém

A pohárkrémek egyik nagy előnye, hogy nagyon gyorsan elkészülnek. Erre tökéletes példa a házi epres pohárkrém. A variációk száma szinte végtelen, én pedig most a túrós-habtejszínes változatot készítettem el. Az édes eperpüré a finom túrós krémmel egyszerűen zseniális. A gyerekek imádják, friss eperrel, egy kis mentalevéllel és csokoládés rudacskával verhetetlen.

Hozzáadta:, 12.3.2017
Kategória: Desszertek, 15 perces receptek
Házi epres pohárkrém

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
250 gtúró
1 kis doboz33%-os habtejszín
2 csomagvaníliacukor
500 gfriss eper
1 kv. kanálporcukor (vagy több)

Elkészítés menete

  1. A túrót és a vaníliacukrot simára dolgozzuk.
  2. A habtejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a cukros túróhoz.
  3. A megmosott és lecsepegtetett epret feldaraboljuk, majd a porcukorral együtt turmixgépbe tesszük és püré állagúra turmixoljuk. Néhány egész epret félreteszünk a díszítéshez.
  4. Egy üvegpohárba felváltva belekanalazzuk a túrós krémet és az eperpürét. Jól kihűtjük és tálaljuk.

Forrás: Vaření s Tomem