TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Házi fánk burgonyás kelt tésztából
Házi fánk burgonyás kelt tésztából
Recept Házi fánk burgonyás kelt tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Vacsorára valami édesre vágytam, és mivel volt elég időm, úgy döntöttem, elkészítem ezt az isteni házi fánkot burgonyás tésztából. Tudom, hogy egészségtelen, rengeteg benne a kalória, és ilyen ételt nem tanácsos vacsorára enni, de én nagyon szeretem. Megkívánta, hozzáláttam, elkészült, és elégedett voltam a végeredménnyel. A tésztájával könnyű dolgozni, nem ragad, és sütés után a fánkok puhák, akár a pókháló. A jó minőségű házi lekvár teszi fel az i-re a pontot. Igazi édes öröm a mindennapokra.

Babu27    ·   1.3.2017

Házi fánk burgonyás kelt tésztából

Vacsorára valami édesre vágytam, és mivel volt elég időm, úgy döntöttem, elkészítem ezt az isteni házi fánkot burgonyás tésztából. Tudom, hogy egészségtelen, rengeteg benne a kalória, és ilyen ételt nem tanácsos vacsorára enni, de én nagyon szeretem. Megkívánta, hozzáláttam, elkészült, és elégedett voltam a végeredménnyel. A tésztájával könnyű dolgozni, nem ragad, és sütés után a fánkok puhák, akár a pókháló. A jó minőségű házi lekvár teszi fel az i-re a pontot. Igazi édes öröm a mindennapokra.

Alapanyagok
500 g
búzafinomliszt
1 db
tojás
1 db
tojás sárgája
200 ml
tej
20 g
élesztő
160 g
héjában sült burgonya
1 ev. kanál
porcukor
1/2 kv. kanál
2 ev. kanál
olvasztott vaj
50 ml
rum
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt krumplit, a tojást, a tojás sárgáját, végül a felolvasztott vajjal elkevert rumot.
  2. A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, elkeverjük és megmegvárjuk, míg a kovász felfut. A kovászt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és tésztát készítünk. A tésztát liszttel beszórt nyújtódeszkára tesszük és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.
  3. A tésztából korongokat szaggatunk, lisztes felületre tesszük és legalább 1 órát kelesztjük.
  4. Egy edényben olajat hevítünk, majd a fánkok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Én mikor beleteszem a fánkokat az olajba, lefedem az edényt, majd miután megfordítottam őket, márt nem teszem vissza a tetejét.
  5. A megsült fánkokat lecsepegtetjük a felesleges olajtól, tálalás előtt lekvárral díszítjük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása