Házi fánk burgonyás kelt tésztából

Hozzáadta: Babu27, 1.3.2017
Kategória: Édes főételek, Fánkok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
Vacsorára valami édesre vágytam, és mivel volt elég időm, úgy döntöttem, elkészítem ezt az isteni házi fánkot burgonyás tésztából. Tudom, hogy egészségtelen, rengeteg benne a kalória, és ilyen ételt nem tanácsos vacsorára enni, de én nagyon szeretem. Megkívánta, hozzáláttam, elkészült, és elégedett voltam a végeredménnyel. A tésztájával könnyű dolgozni, nem ragad, és sütés után a fánkok puhák, akár a pókháló. A jó minőségű házi lekvár teszi fel az i-re a pontot. Igazi édes öröm a mindennapokra.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 1.3.2017
Kategória: Édes főételek, Fánkok, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
500 gbúzafinomliszt
1 dbtojás
1 dbtojás sárgája
200 mltej
20 gélesztő
160 ghéjában sült burgonya
1 ev. kanálporcukor
1/2 kv. kanálsó
2 ev. kanálolvasztott vaj
50 mlrum
- Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt krumplit, a tojást, a tojás sárgáját, végül a felolvasztott vajjal elkevert rumot.
- A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, elkeverjük és megmegvárjuk, míg a kovász felfut. A kovászt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és tésztát készítünk. A tésztát liszttel beszórt nyújtódeszkára tesszük és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.
- A tésztából korongokat szaggatunk, lisztes felületre tesszük és legalább 1 órát kelesztjük.
- Egy edényben olajat hevítünk, majd a fánkok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Én mikor beleteszem a fánkokat az olajba, lefedem az edényt, majd miután megfordítottam őket, márt nem teszem vissza a tetejét.
- A megsült fánkokat lecsepegtetjük a felesleges olajtól, tálalás előtt lekvárral díszítjük, porcukorral megszórjuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí koblihy z bramborového kynutého těsta.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS