Házi fánk túrós töltelékkel

A házi fánk túrós töltelékkel nem éppen „vonalkímélő” fogás, de annál édesebb és finomabb. A kelt tésztát senkinek se kell bemutatni, a túrós töltelék a cukorral és a citromlével valami fantasztikus! A kész, olajban megsült fánkokat vagy ketté vágom és megtöltöm a krémmel, vagy egy fakanál nyelével lyukat nyomok a fánkba, és abba nyomok bele annyi krémet, amennyit csak tudok. A tetejére porcukor kerül, és már élvezhetjük is az ízeket.

Hozzáadta:, 12.12.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Főételek, Túrós édességek, sütemények, Fánkok, képviselőfánkok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Házi fánk túrós töltelékkel

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojássárga
csipet só
30 gkristálycukor
1/4 ltej
1 ev. kanálrum
1/2 dbcitrom leve
5 ev. kanálolaj
20 gélesztő
600 gbúzafinomliszt
Töltelék:
200 gtúró
250 mlhabtejszín
4 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1/2 ev. kanálcitromlé
Szükségünk lesz még:
olaj sütéshez
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, a rumot, a sót, citrom levét, az élesztőt, az olajat, majd az egészet jó alaposan eldolgozzuk. Meleg helyen 20 percig pihentetjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a lisztet és sima állagú tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát nem kelesztjük, hanem rögtön kinyújtjuk (1 cm vastagságúra), majd kis korongokat szaggatunk ki belőle. A korongokat egy kendővel lefedjük és további 20 percig kelesztjük.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk és ebben az olajban sütjük meg a fánkokat. Miután elkészültek, a felesleges olajat leitatjuk.
  4. A túrót a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a citrom levét is.
  5. A fánkokat félbevágjuk és megtöltjük a túrós krémmel, vagy pedig egyszerűen egy kis lyukon keresztül beletöltjük. Mindkét esetben nyomózsákot használunk.
  6. Tálalás előtt porcukorral kegszórjuk.