TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Házi fánk túrós töltelékkel
Házi fánk túrós töltelékkel
Recept Házi fánk túrós töltelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A házi fánk túrós töltelékkel nem éppen „vonalkímélő” fogás, de annál édesebb és finomabb. A kelt tésztát senkinek se kell bemutatni, a túrós töltelék a cukorral és a citromlével valami fantasztikus! A kész, olajban megsült fánkokat vagy ketté vágom és megtöltöm a krémmel, vagy egy fakanál nyelével lyukat nyomok a fánkba, és abba nyomok bele annyi krémet, amennyit csak tudok. A tetejére porcukor kerül, és már élvezhetjük is az ízeket.

Babu27    ·   12.12.2017

Házi fánk túrós töltelékkel

A házi fánk túrós töltelékkel nem éppen „vonalkímélő” fogás, de annál édesebb és finomabb. A kelt tésztát senkinek se kell bemutatni, a túrós töltelék a cukorral és a citromlével valami fantasztikus! A kész, olajban megsült fánkokat vagy ketté vágom és megtöltöm a krémmel, vagy egy fakanál nyelével lyukat nyomok a fánkba, és abba nyomok bele annyi krémet, amennyit csak tudok. A tetejére porcukor kerül, és már élvezhetjük is az ízeket.

90 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojássárga
csipet só
30 g
kristálycukor
1/4 l
tej
1 ev. kanál
rum
1/2 db
citrom leve
5 ev. kanál
olaj
20 g
élesztő
600 g
búzafinomliszt

Töltelék:

200 g
túró
250 ml
habtejszín
4 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
1/2 ev. kanál
citromlé

Szükségünk lesz még:

olaj sütéshez
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
90 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, a rumot, a sót, citrom levét, az élesztőt, az olajat, majd az egészet jó alaposan eldolgozzuk. Meleg helyen 20 percig pihentetjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a lisztet és sima állagú tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát nem kelesztjük, hanem rögtön kinyújtjuk (1 cm vastagságúra), majd kis korongokat szaggatunk ki belőle. A korongokat egy kendővel lefedjük és további 20 percig kelesztjük.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk és ebben az olajban sütjük meg a fánkokat. Miután elkészültek, a felesleges olajat leitatjuk.
  4. A túrót a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a citrom levét is.
  5. A fánkokat félbevágjuk és megtöltjük a túrós krémmel, vagy pedig egyszerűen egy kis lyukon keresztül beletöltjük. Mindkét esetben nyomózsákot használunk.
  6. Tálalás előtt porcukorral kegszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása