Házi fekete herceg süti

Recept Házi fekete herceg süti
KÜLDÖTT KÉPEK

A minap nagyon „retro” hangulatban voltam, ugyanis az egyik bevásárlóközpontban megláttam gyerekkorom egyik kedvenc édességét, a herceg sütit. Rögtön vettem egy dobozzal, és eldöntöttem, hogy otthon én is megpróbálom elkészíteni. Ezért is próbáltam ki ezt a receptet, és készítettem el konyhámban a házi fekete herceg sütit. Egy kicsit változtattam az eredetin, ugyanis egy kis epres ízt csempésztem a cukros tojásfehérjébe, a végeredmény pedig valami Isteni lett.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Töltelékhez:

6 dbtojás fehérje
200 gkristálycukor
1 csomaginstant epres italpor (Bolero)

Öntethez:

200 gfőzőcsokoládé
80 gvaj

Továbbá kell még:

1 csomagpiskóta

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojások fehérjét a cukorral és az instant italporral 15-20 percig gőzfürdő felett felverjük, de vigyázzunk arra, hogy a vizet alacsony lángon melegítsük, nehogy a tojásfehérje megfőjön.
  2. A kész krémet habzsákba töltjük, és a piskótára nyomjuk, oly módon, ahogy az a képen is van.
  3. A krémes piskótát hűtőbe tesszük, ideális esetben egy éjszakát. Ezután kivesszük a hűtőből, majd belemártjuk a csokoládéöntetbe.
  4. A csokoládéöntethez a csokoládét és a vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk, alaposan elkeverjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás