Házi fekete herceg süti

A minap nagyon „retro” hangulatban voltam, ugyanis az egyik bevásárlóközpontban megláttam gyerekkorom egyik kedvenc édességét, a herceg sütit. Rögtön vettem egy dobozzal, és eldöntöttem, hogy otthon én is megpróbálom elkészíteni. Ezért is próbáltam ki ezt a receptet, és készítettem el konyhámban a házi fekete herceg sütit. Egy kicsit változtattam az eredetin, ugyanis egy kis epres ízt csempésztem a cukros tojásfehérjébe, a végeredmény pedig valami Isteni lett.

Hozzáadta:, 1.1.2018
Kategória: Desszertek, Sütés nélküli receptek, Karácsony
Házi fekete herceg süti

Hozzávalók

Töltelékhez:
6 dbtojás fehérje
200 gkristálycukor
1 csomaginstant epres italpor (Bolero)
Öntethez:
200 gfőzőcsokoládé
80 gvaj
Továbbá kell még:
1 csomagpiskóta

Elkészítés menete

  1. A tojások fehérjét a cukorral és az instant italporral 15-20 percig gőzfürdő felett felverjük, de vigyázzunk arra, hogy a vizet alacsony lángon melegítsük, nehogy a tojásfehérje megfőjön.
  2. A kész krémet habzsákba töltjük, és a piskótára nyomjuk, oly módon, ahogy az a képen is van.
  3. A krémes piskótát hűtőbe tesszük, ideális esetben egy éjszakát. Ezután kivesszük a hűtőből, majd belemártjuk a csokoládéöntetbe.
  4. A csokoládéöntethez a csokoládét és a vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk, alaposan elkeverjük.