Házi Ferrero Rocher

Készítettem már házi Bountyt, Twixet, Raffellót, ezért nem fért ahhoz kétség, hogy az ünnepek közeledtével kipróbálom a házi Ferrero Rochert is. Be kell, hogy valljam, Isteni lett. Nagy előnye, hogy ebből a mennyiségből sok kis golyó kijön, de persze ez is szinte pillanatok alatt elfogy. Nem kell hozzá sok alapanyag, csak egy kis nápolyi, mogyoró, Nutella, a tetejére pedig az elengedhetetlen csokoládé.

Hozzáadta:, 16.12.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények, Sütés nélküli receptek
Házi Ferrero Rocher

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
100 gmogyorókrémes nápolyi
150 gmogyoró
200 gNutella
150-200 gétcsokoládé

Elkészítés menete

  1. A mogyorót apróra vágjuk vagy ledaráljuk. Mindenképp héj nélküli mogyorót használjunk. Ha boltban héjasat vettünk, akkor azt 10 percig, néha-néha megkeverve 180 fokos sütőben süssük meg. Ezután megvárjuk, míg lehűl, a héját pedig egyszerűen eltávolíthatjuk.
  2. A nápolyit kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd a Nutellával együtt hozzáadjuk a mogyoróhoz és alaposan eldolgozzuk.
  3. A masszából kis golyókat formázunk, egy tányérra rakjuk és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
  4. Miután megdermedt, csokoládéval leöntjük és megvárjuk, míg a csokoládé megköt. Ebből az adagból legalább 30 házi készítésű Ferrero Rocher jön ki, én most 35-öt készítettem. Lehetett volna több is, de a készítés közben azért meg-megkóstoltam :)