TopReceptek.hu Tészták Leveles tészta Házi habroló cukrászhabbal
Házi habroló cukrászhabbal
Recept Házi habroló cukrászhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   17.12.2017

Házi habroló cukrászhabbal

A házi habroló cukrászhabbal nem leveles tésztából készül, hanem házilag nyúlt margarinos-tejfölös tésztából. Miután a rolók elkészültek és óvatosan levettük a sütőformáról, elkészítjük a cukrászhabot. Ez igényel egy kis odafigyelést, ugyanis egységes, szobahőmérsékletű krémmé kell dolgozni a kemény tojáshabot és a forró cukorszirupot. A végeredmény viszont pompásan puha, levegős és krémes cukrászhab, ami ellenállhatatlanná teszi a házi habrolónkat.

60 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

A tésztához szükség lesz:

380 g
búzafinomliszt + a nyújtódeszkára
250 g
növényi margarin
200 g
tejföl
1 db
tojás
margarin a sütőformák bekenéséhez

Tojáshab:

150 g
tojásfehérje (kb. 5 db) - szobahőmérsékletű
120 g
kristálycukor
240 g
kristálycukor + víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztből, margarinból és tejfölből sima állagú tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát kinyújtjuk, majd kb. 2 cm vastag csíkokra felvágjuk. A sütőformákat margarinnal bekenjük.
  3. A tésztát felcsavarjuk a formára, felvert tojással megkenjük, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 12-15 percig sütjük, 180 fokon. Pár pillanatot hűtjük, majd a megsült rolót lehúzzuk a formáról. Nem árt óvatosan dolgozni, mert a rolók könnyen törnek.
  4. A tojásfehérjéből és 120 g cukorból kemény habot verünk – ha felfordítjuk, megáll a tálban. A 240 g cukrot vízzel felöntjük (pont annyival, hogy a cukrot ellepje a víz), majd felforraljuk. A szirupot nem keverjük, és akkor jó, ha már a cukor feloldódott. Miután a tojáshab elkészült, lassú csorgatással hozzáadjuk a tojáshabhoz, közben kézi turmixgéppel folyamatosan dolgozzuk, egészen addig, míg a krém szobahőmérsékletű nem lesz.
  5. Az így elkészített tojáshabos krémet nyomózsákba tesszük, majd a rolókat megtöltjük, mindkét oldalról. A töltött rolókat hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt pedig porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása