Házi hagymás kenyér

Recept Házi hagymás kenyér

Hozzáadta: TopPetra, 10.11.2020

Kategória: Péksütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A házi kenyér bizony ház kenyér, szinte semmi sem fogható hozzá. Imádom az illatát, az állagát, az elkészítés menetét. Én mindig büszke vagyok, ha sikerül a kellő állagot elérnem. Ez a változat pirított hagymával készült, amitől szerintem még különlegesebb, még finomabb. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 10.11.2020

Kategória: Péksütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Élesztőhöz:

20 gfriss élesztő
100 mlvíz
1 kv. kanálkristálycukor

Tészta:

800 gbúzafinomliszt
400 mllangyos víz
2 kv. kanál
2 kv. kanálköménymag

Kell még:

hagyma
olaj
kakukkfű

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük a cukorral és megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. A tészta hozzávalóit elkeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd tésztává dolgozzuk. Lefedjük és legalább két órát kelesztjük langyos helyen.
  3. Amíg a tészta kel, a vöröshagymát felkockázzuk, forró olajon aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, elkeverjük, majd félretesszük.
  4. A megkelt tésztát vastagabbra nyújtjuk, rátesszük az előzőleg elkészített hagymás. A hagymás réteget a tésztával becsomagoljuk: jobbról a közepére hajtjuk és balról is a közepére hajtjuk a tészta jobb és bal oldali harmadát.
  5. Az így kapott tésztát két részre osztjuk. A tésztaadagokat a tésztasütő tepsi méretére formázzuk, beletesszük a tepsibe és még legalább egy órát kelesztjük.
  6. 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután a hőfokot 180 fokra csökkentjük és további 10 percig sütjük.
  7. A megsült kenyeret sós vízzel megkenjük, kihűtjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás