TopReceptek.hu Péksütemények Házi hagymás kenyér
Házi hagymás kenyér
Recept Házi hagymás kenyér
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.11.2020

Házi hagymás kenyér

A házi kenyér bizony ház kenyér, szinte semmi sem fogható hozzá. Imádom az illatát, az állagát, az elkészítés menetét. Én mindig büszke vagyok, ha sikerül a kellő állagot elérnem. Ez a változat pirított hagymával készült, amitől szerintem még különlegesebb, még finomabb. Szerző: Mineralka

120 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Élesztőhöz:

20 g
friss élesztő
100 ml
víz
1 kv. kanál
kristálycukor

Tészta:

800 g
búzafinomliszt
400 ml
langyos víz
2 kv. kanál
2 kv. kanál
köménymag

Kell még:

hagyma
olaj
kakukkfű
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük a cukorral és megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  2. A tészta hozzávalóit elkeverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd tésztává dolgozzuk. Lefedjük és legalább két órát kelesztjük langyos helyen.
  3. Amíg a tészta kel, a vöröshagymát felkockázzuk, forró olajon aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, elkeverjük, majd félretesszük.
  4. A megkelt tésztát vastagabbra nyújtjuk, rátesszük az előzőleg elkészített hagymás. A hagymás réteget a tésztával becsomagoljuk: jobbról a közepére hajtjuk és balról is a közepére hajtjuk a tészta jobb és bal oldali harmadát.
  5. Az így kapott tésztát két részre osztjuk. A tésztaadagokat a tésztasütő tepsi méretére formázzuk, beletesszük a tepsibe és még legalább egy órát kelesztjük.
  6. 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután a hőfokot 180 fokra csökkentjük és további 10 percig sütjük.
  7. A megsült kenyeret sós vízzel megkenjük, kihűtjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása