Házi Horalky

Megkívánt egy nápolyi szeletet és nincs kedve leugrani a boltba? Próbálja ki otthon elkészíteni ezt a tradicionális édességet. Szerintem finomabb a boltban kapható verziónál, és még nagyobbra is formázhatom. Igazi házi ínyencség, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Kitűnő házi Horalky, nassolni, édességnek, tízóraira...

Hozzáadta:, 15.10.2016
Kategória: Előételek, falatkák
Előkészítési idő:
Házi Horalky

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
5 dbostyalap
10 ev.kanálmogyoróvaj
5 ev.kanálNutella
30 gétcsokoládé
10 gvaj

Elkészítés menete

  1. A Nutellát a mogyoróvajjal elkeverjük.
  2. Egy ostyalapot megkenünk a Nutellás mogyoróvajjal, erre egy újabb ostyalap kerül, ezt is megkenjük a töltelékkel, és addig folytatjuk a rétegezést, míg az 5. ostyalapot is fel nem használjuk (ez a fedőréteg, ezt már nem kenjük meg).
  3. A töltött ostyalapokat fél órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kivesszük és tetszés szerinti hasábokra – nápolyi szeletekre vágjuk őket.
  4. A csokoládét a vajjal együtt gőz fölött felolvasztjuk, a Horalky szeletek mind a négy szélét pedig belemártjuk a csokoládéba.