Házi ír likőr

Recept Házi ír likőr

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2021

Kategória: Italok

KÜLDÖTT KÉPEK

A házi likőr mindig izgalmas. Finom vendégváról, ráadásul a saját magunk által készített szerintem egy kis plusszal is rendelkezik. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2021

Kategória: Italok

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

250 mlhabtejszín
3 dbtojássárga
340 gédes sűrített tej
1 ev. kanálporcukor
10 gétcsokoládé
1 kv. kanálvaníliakivonat
40 mlerős kávé
250 mlwhisky

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a porcukorral kikeverjük, majd hozzádunk 100 ml hattejszínt. Eldolgozzuk.
  2. A maradék tejszínt elkeverjük a felolvasztott csokoládéval, kávéval és vaníliakivonattal. Eldolgozzuk a tojássárgás keverékkel, majd kis lángon elkezdjük melegíteni. Vigyázat, arra figyeljünk oda, hogy nem forraljuk! Addig melegítjük és keverjük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.
  3. A közepesen sűrű keveréket átszűrjük, majd elkeverjük a sűrített tejjel. Belekerül az alkohol is. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A likőr kb. 2 hetet áll el hűtőszekrényben.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás