TopReceptek.hu Italok Házi ír likőr
Házi ír likőr
Recept Házi ír likőr
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A házi likőr mindig izgalmas. Finom vendégváról, ráadásul a saját magunk által készített szerintem egy kis plusszal is rendelkezik. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   9.10.2021

Házi ír likőr

A házi likőr mindig izgalmas. Finom vendégváról, ráadásul a saját magunk által készített szerintem egy kis plusszal is rendelkezik. Szerző: Triniti

35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

250 ml
habtejszín
3 db
tojássárga
340 g
édes sűrített tej
1 ev. kanál
porcukor
10 g
étcsokoládé
1 kv. kanál
vaníliakivonat
40 ml
erős kávé
250 ml
whisky
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát a porcukorral kikeverjük, majd hozzádunk 100 ml hattejszínt. Eldolgozzuk.
  2. A maradék tejszínt elkeverjük a felolvasztott csokoládéval, kávéval és vaníliakivonattal. Eldolgozzuk a tojássárgás keverékkel, majd kis lángon elkezdjük melegíteni. Vigyázat, arra figyeljünk oda, hogy nem forraljuk! Addig melegítjük és keverjük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.
  3. A közepesen sűrű keveréket átszűrjük, majd elkeverjük a sűrített tejjel. Belekerül az alkohol is. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A likőr kb. 2 hetet áll el hűtőszekrényben.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása