Házi kardinális szelet
A puha, lágy, tojáshabos-krémes sütemény az egyik nagy kedvencem. Én házi kardinális szeletnek hívom. Az eredetitől abban különbözik, hogy a sárga tésztát egész egyszerűen csak beleöntöm a tepsibe, és erre teszem rá a tojáshabot. AZ eredetiben a sárga tészta és a tojáshab „váltakozik”. Szerintem ahogy én készítem, az ízén nem változtat, és a kész sütemény fantasztikus élményt nyújt! Persze akinek van elég ideje, az két tepsit is használhat a két tésztalaphoz, és felváltva nyomhatja bele a sárga tésztát és a tojáshabot. Szerző: cleopatra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.2.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta 1:
2 dbtojás
6 dbtojássárga
70 gkristálycukor
0,5 csomagsütőpor
50 grétesliszt
Tészta 2:
8 dbtojásfehérje
200 gkristálycukor
1 kv. kanálcitromlé
Szükségünk lesz még:
lekvár
300 mlhabtejszín
- Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A két tojást és 6 tojássárgát a cukorral habosra verünk, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészből tésztát dolgozunk és beleöntjük a tepsibe.
- A kihűlt tésztát félbe vágjuk. Az egyiket megkenjük a lekvárral és a felvert tejszínhabbal.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS