Házi kardinális szelet

Recept Házi kardinális szelet

Hozzáadta: TopPetra, 7.2.2018

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A puha, lágy, tojáshabos-krémes sütemény az egyik nagy kedvencem. Én házi kardinális szeletnek hívom. Az eredetitől abban különbözik, hogy a sárga tésztát egész egyszerűen csak beleöntöm a tepsibe, és erre teszem rá a tojáshabot. AZ eredetiben a sárga tészta és a tojáshab „váltakozik”. Szerintem ahogy én készítem, az ízén nem változtat, és a kész sütemény fantasztikus élményt nyújt! Persze akinek van elég ideje, az két tepsit is használhat a két tésztalaphoz, és felváltva nyomhatja bele a sárga tésztát és a tojáshabot. Szerző: cleopatra

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 7.2.2018

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta 1:

2 dbtojás
6 dbtojássárga
70 gkristálycukor
0,5 csomagsütőpor
50 grétesliszt

Tészta 2:

8 dbtojásfehérje
200 gkristálycukor
1 kv. kanálcitromlé

Szükségünk lesz még:

lekvár
300 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A két tojást és 6 tojássárgát a cukorral habosra verünk, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészből tésztát dolgozunk és beleöntjük a tepsibe.
  2. A 8 tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. A habot nyomózsákba töltjük, ezzel visszük fel a tésztára. A habbal díszített tésztát 180 fokon 20 percig sütjük, ezután a hőfokot 150 fokra csökkentjük és további 10 percig sütjük.
  3. A kihűlt tésztát félbe vágjuk. Az egyiket megkenjük a lekvárral és a felvert tejszínhabbal.
  4. Lefedjük a másik tésztalappal, porcukorral megszórjuk. Akár friss gyümölccsel is díszíthetjük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás