Házi kardinális szelet

A puha, lágy, tojáshabos-krémes sütemény az egyik nagy kedvencem. Én házi kardinális szeletnek hívom. Az eredetitől abban különbözik, hogy a sárga tésztát egész egyszerűen csak beleöntöm a tepsibe, és erre teszem rá a tojáshabot. AZ eredetiben a sárga tészta és a tojáshab „váltakozik”. Szerintem ahogy én készítem, az ízén nem változtat, és a kész sütemény fantasztikus élményt nyújt! Persze akinek van elég ideje, az két tepsit is használhat a két tésztalaphoz, és felváltva nyomhatja bele a sárga tésztát és a tojáshabot. Szerző: cleopatra

Hozzáadta:, 7.2.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Házi kardinális szelet

Hozzávalók

Tészta 1:
2 dbtojás
6 dbtojássárga
70 gkristálycukor
0,5 csomagsütőpor
50 grétesliszt
Tészta 2:
8 dbtojásfehérje
200 gkristálycukor
1 kv. kanálcitromlé
Szükségünk lesz még:
lekvár
300 mlhabtejszín

Elkészítés menete

  1. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A két tojást és 6 tojássárgát a cukorral habosra verünk, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészből tésztát dolgozunk és beleöntjük a tepsibe.
  2. A 8 tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. A habot nyomózsákba töltjük, ezzel visszük fel a tésztára. A habbal díszített tésztát 180 fokon 20 percig sütjük, ezután a hőfokot 150 fokra csökkentjük és további 10 percig sütjük.
  3. A kihűlt tésztát félbe vágjuk. Az egyiket megkenjük a lekvárral és a felvert tejszínhabbal.
  4. Lefedjük a másik tésztalappal, porcukorral megszórjuk. Akár friss gyümölccsel is díszíthetjük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.