TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Házi keksz eperrel, fehércsoki darabokkal
Házi keksz eperrel, fehércsoki darabokkal
Recept Házi keksz eperrel, fehércsoki darabokkal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.7.2021

Házi keksz eperrel, fehércsoki darabokkal

Ennek a keksznek nincs versenytársa! Az eper és a csokoládé teszi izgalmassá és ellenállhatatlanná. Érdemes kipróbálni! Szerző: Lukas

Alapanyagok
120 g
eper
2 ev. kanál
citromlé
180 g
búzafinomliszt
1/2 kv. kanál
sütőpor
csipet
80 g
vaj
140 g
kristálycukor
115 g
lágy túró
1 db
tojás
1/2 db
vaníliarúd
110 g
fehércsoki
2 ev. kanál
finomliszt (eperhez)
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az epret felkockázzuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, elkeverjük, pihentetjük.
  2. A lisztet (180 g) a sütőporral és csipet sóval elkeverjük.
  3. A puha vajat a kristálycukorral habosra verjük.
  4. A habos vajba beledolgozzuk a túrót, majd a liszt és sütőpor keverékét is. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliarúdból kinyert kis magokat. A fehércsokit kis darabokra vágjuk, ezt is hozzáadjuk, majd a hozzávalókat tészta állagúra dolgozzuk.
  5. A felkockázott és citrommal elkevert eperhez hozzáadjuk a 2 evőkanál lisztet. Ezt is belekeverjük a tésztaalapba.
  6. A nagyobb tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztát süteményes zsákba töltjük. A kör alakú szaggatót vagy formát rátesszük a tepsire, ebbe nyomjuk bele a tésztát – így formázzuk meg a szabályos kekszeket (kb. 5-5.5 cm átmérőjű).
  7. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 13 percig sütjük.

 

  1. Připravíme plech, který vyložíme pečícím papírem. Těsto vložíme do cukrářského sáčku a pomocí kulaté formy nastříkáme na plech kolečka (průměr cca 5-5,5 cm).
  2. Pečeme 13 minut ve vyhřáté troubě při teplotě 175 ° C.
  3. A keksz levegős, lágy lesz. Jó étvágyat!

Forrás: Youtube

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása