Házi keksz lekvárral vagy Nutellával

Isteni finom ropogós sütemény, aminek nem lehet ellenállni. A házi keksz lekvárral vagy Nutellával egy végtelenül egyszerű édesség, a hozzávalókat csupán elkeverjük, kis golyókat formázunk, a közepébe pedig mélyedést készítünk. Ezután megsütjük, kedvenc lekvárunkkal vagy csokoládés krémünkkel ízesítjük, porcukorral megszórjuk, és már tálalhatjuk is. Én imádom, ahogy a nagyobb darabokra vágott mogyoró ropog a sütemény tésztájában. Teához és kávéhoz is remekül illik, nálunk nagy kedvenc.

Hozzáadta:, 8.2.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Házi keksz lekvárral vagy Nutellával

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
150 grétesliszt
150 gfinomliszt
1 ev. kanálkukoricakeményítő
200 gvaj
2 dbtojás sárgája
80 gmogyoró
100 gporcukor
Továbbá szükségünk lesz:
kedvenc lekvárunk
Nutella
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A vajat habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját, végül a keményítővel és apróra vágott mogyoróval elkevert lisztet.
  2. A tésztából kezünkkel kis adagokat szaggatunk ki, amikből golyókat formázunk. A tésztagolyókat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a golyók közepére pedig kezünkkel vagy egy fakanál végével mélyedést készítünk - benyomkodjuk.
  3. A sütiket 180 fokon 10-15 percig sütjük.
  4. Még melegében megtöltjük a lekvárral vagy Nutellával, és megszórjuk a porcukorra.