TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Házi keksz régi recept alapján
Házi keksz régi recept alapján
Házi keksz régi recept alapján
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A házi kekszet imádom. Szeretem, hogy úgy formázom, ahogy szeretem, nem kell mindegyiknek egyformának lennie. Szerző: Karambola

TopPetra TopPetra    ·   17.12.2023

Házi keksz régi recept alapján

A házi kekszet imádom. Szeretem, hogy úgy formázom, ahogy szeretem, nem kell mindegyiknek egyformának lennie. Szerző: Karambola

35 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
búzafinomliszt
100 g
porcukor
100 g
darált mandula
3 db
tojássárga
200 g
vaj
csipet
1/2 kávéskanál
fahéj

Krém:

150 g
fehércsokoládé
75 g
habtejszín
10 g
vaj
3 kávéskanál
instant kávé
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, golyóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A kihűlt tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk a formákat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. 180 fokos sütőben 7 perig sütjük.
  4. Két kis falatkát összetapasztunk, ehhez a krémet használjuk.
  5. A krémhez a vajat és tejszínt felmelegítjük, elkeverjük, hozzáadjuk a csokit és kávét. Addig keverjük, amíg lágy krémet nem kapunk.
  6. A krémet süteményes zsákba töltjük, ezzel visszük fel a kis kekszek felére.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása