Házi kelt bukta Nutellával

Hozzáadta: TopPetra, 6.5.2021
Kategória: Bukta, Édes főételek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora, Kelt tészta, Tészták
KÜLDÖTT KÉPEK
A tészta puha és lágy, ízvilága pedig valami fantasztikus. El kell ismerni, hogy a Nutella mellett azért jobb töltelékek is vannak, de így is elmegy. Érdemes kipróbálni! Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 6.5.2021
Kategória: Bukta, Édes főételek, Ebéd, Főétkezések, Vacsora, Kelt tészta, Tészták
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 kgrétesliszt
500 mltej
125 gvaj
1 dbtojás
1 dbtojássárga
4 ev. kanálkristálycukor
1 kockaélesztő
csipetsó
ízlés szerintcitrom héja
Kenéshez:
Szükség szerintvaj
Töltéshez:
Szükség szerintNutella
- A langyos tejben feloldunk egy kanál cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és megvárjuk, míg felfut. A többi hozzávalót tálba tesszük, ehhez kerül hozzá a felfuttatott élesztő, majd az egészből sima állagú tésztát gyúrunk. A nem ragadó, nem tapadó tésztát lefedjük és meleg helyen kelesztjük, kb. egy órát, amíg a tészta kétszeresére nem dagad.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí kynuté buchty s nutelou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Domáce kysnuté buchty s nutelou.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS