TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Házi kelt bukta Nutellával
Házi kelt bukta Nutellával
Recept Házi kelt bukta Nutellával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   6.5.2021

Házi kelt bukta Nutellával

A tészta puha és lágy, ízvilága pedig valami fantasztikus. El kell ismerni, hogy a Nutella mellett azért jobb töltelékek is vannak, de így is elmegy. Érdemes kipróbálni! Szerző: Jaja

75 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
1 kg
rétesliszt
500 ml
tej
125 g
vaj
1 db
tojás
1 db
tojássárga
4 ev. kanál
kristálycukor
1 kocka
élesztő
csipet
ízlés szerint
citrom héja

Kenéshez:

Szükség szerint
vaj

Töltéshez:

Szükség szerint
Nutella
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejben feloldunk egy kanál cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és megvárjuk, míg felfut. A többi hozzávalót tálba tesszük, ehhez kerül hozzá a felfuttatott élesztő, majd az egészből sima állagú tésztát gyúrunk. A nem ragadó, nem tapadó tésztát lefedjük és meleg helyen kelesztjük, kb. egy órát, amíg a tészta kétszeresére nem dagad.
  2. Miután megkelt, a tésztát lisztes felületre tesszük, kinyújtjuk (kicsit vastagabbra), felkockázzuk, Nutellával megtöltjük és becsomagoljuk.
  3. Kivajazott tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Amíg még forró, vajjal megkenjük.
  4. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Receptgyűjtemények

Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül

Több gyűjtemény
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept