Házi kelt bukta Nutellával

Recept Házi kelt bukta Nutellával
KÜLDÖTT KÉPEK

A tészta puha és lágy, ízvilága pedig valami fantasztikus. El kell ismerni, hogy a Nutella mellett azért jobb töltelékek is vannak, de így is elmegy. Érdemes kipróbálni! Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgrétesliszt
500 mltej
125 gvaj
1 dbtojás
1 dbtojássárga
4 ev. kanálkristálycukor
1 kockaélesztő
csipet
ízlés szerintcitrom héja

Kenéshez:

Szükség szerintvaj

Töltéshez:

Szükség szerintNutella

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos tejben feloldunk egy kanál cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és megvárjuk, míg felfut. A többi hozzávalót tálba tesszük, ehhez kerül hozzá a felfuttatott élesztő, majd az egészből sima állagú tésztát gyúrunk. A nem ragadó, nem tapadó tésztát lefedjük és meleg helyen kelesztjük, kb. egy órát, amíg a tészta kétszeresére nem dagad.
  2. Miután megkelt, a tésztát lisztes felületre tesszük, kinyújtjuk (kicsit vastagabbra), felkockázzuk, Nutellával megtöltjük és becsomagoljuk.
  3. Kivajazott tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Amíg még forró, vajjal megkenjük.
  4. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás