TopReceptek.hu Péksütemények Házi kenyér
Házi kenyér
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   6.7.2020

Házi kenyér

Este eldöntöttem, hogy másnap friss házi kenyérrel lepem meg a családot. A tésztát készre gyúrtam és betettem a hűtőbe. Másnap reggel, még a kávém előtt kivettem a hűtőből, három órát pihentettem, majd a kenyeret készre sütöttem. Délben már a friss kenyeret szeleteltem a családtagoknak a finom gulyáshoz. Szerző: Mineralka

55 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
530 g
rétesliszt
420 g
langyos víz
10 g
élesztő
1 kv. kanál
köménymag, egyéb magvak
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókat szépen elkeverjük,, letakarjuk és 2 órán keresztül kelesztjük.
  2. A tésztát akár előző este hűtőszekrénybe is tehetjük, majd másnap elővesszük és befejezzük a munkát. Ilyenkor a tésztát lefedjük és legalább 3 órát pihentetjük.
  3. A sütőt 235 fokra előmelegítjük. A tésztából a kenyeret megformázzuk, tepsire tesszük és 30-40 percig sütjük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept