Házi kenyér

Este eldöntöttem, hogy másnap friss házi kenyérrel lepem meg a családot. A tésztát készre gyúrtam és betettem a hűtőbe. Másnap reggel, még a kávém előtt kivettem a hűtőből, három órát pihentettem, majd a kenyeret készre sütöttem. Délben már a friss kenyeret szeleteltem a családtagoknak a finom gulyáshoz. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 6.7.2020
Kategória: Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Házi kenyér

Hozzávalók

530 grétesliszt
420 glangyos víz
10 gélesztő
1 kv. kanál
köménymag, egyéb magvak

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat szépen elkeverjük,, letakarjuk és 2 órán keresztül kelesztjük.
  2. A tésztát akár előző este hűtőszekrénybe is tehetjük, majd másnap elővesszük és befejezzük a munkát. Ilyenkor a tésztát lefedjük és legalább 3 órát pihentetjük.
  3. A sütőt 235 fokra előmelegítjük. A tésztából a kenyeret megformázzuk, tepsire tesszük és 30-40 percig sütjük.