TopReceptek.hu Péksütemények Házi kifli káposztával töltve
Házi kifli káposztával töltve
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   22.8.2022

Házi kifli káposztával töltve

Ha már megy a házi péksütemény, akkor ezt a káposztával töltött változatot is érdemes kipróbálni. Könnyen elkészíthető, a tésztával szinte öröm dolgozni. A töltésnél nem kell feltétlenül a káposztához ragaszkodni, de megéri a kísérletezés. Szerző: Triniti

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
2 bögre
rétesliszt
1/2 bögre
olaj vagy vah
1/2 bögre
víz
Ízlés szerint
savanyú káposzta
szalonna
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A töltelékkel kezdjük. Forró olajon megpirítjuk az apró kockára vágott káposztát, hozzáadjuk az apróra vágott lecsepegtetett káposztát, együtt pirítjuk.
  2. A tölteléket kihűtjük.
  3. A lisztet, olajat (vagy vajat) és vizet eldolgozzuk, ízlés szerint sózzuk. A kapott tésztát 12-14 darabra osztjuk, ez attól is függ, mennyi kiflit szeretnénk.
  4. A kis tésztakupacokat vékonyra nyújtjuk, a közepére kanalazzuk a tölteléket, felcsavarjuk, a két végét összecsípjük.
  5. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, ízlés szerint felvert tojással megkenhetjük, magvakkal megszórhatjuk.
  6. 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept