Házi kifli

Recept Házi kifli

Hozzáadta: Babu27, 6.12.2016

Kategória: Péksütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Nekem még anyukám mesélte, hogy az ő anyukája már hajnalban felkelt, elkezdett dagasztani, és mire felébredt, a frissen sült házi kifli és cipó illata járta be a konyhát. A mai rohanó világban sajnos nekem nincs időm és energiám hajnalban kelni, de hétvégenként én is szívesen készítek házi kiflit, és lepem meg vele a családot. Az elkészítése több időt vesz igénybe (dagasztás, átdolgozás), de megéri a fáradozást.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Babu27, 6.12.2016

Kategória: Péksütemények

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 kgrétesliszt
2 ev. kanálcukor
1 ev. kanál
500 mlvíz
2 ev. kanálolaj
1 kockaélesztő
1 dbtojás

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy kis mennyiségű langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg a kovás felfut.
  2. Egy másik tálban a lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az olajat, a kovászt, majd apránként hozzáadjuk a vizet és alaposan eldolgozzuk.
  3. Ha a tészta elkészült, 15-20 percet pihentetjük, majd ismét átdolgozzuk. Ezt még 3-szor megismételjük. Az utolsó átgyúrás után a tésztát 23 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből kis cipót formázunk.
  4. Mindegyik cipót kinyújtjuk, majd kifli alakúra feltekerjük. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük. 10 percet pihentetjük, majd tetszés szerint magvakkal megszórhatjuk (mák, szezámmag, köménymag…)
  5. A kifliket 250 fokon 12-14 percig sütjük.
  6. A kész kifliket kivesszük a sütőből, kicsit kihűtjük, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás