TopReceptek.hu Péksütemények Házi kifli
Házi kifli
Recept Házi kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   6.12.2016

Házi kifli

Nekem még anyukám mesélte, hogy az ő anyukája már hajnalban felkelt, elkezdett dagasztani, és mire felébredt, a frissen sült házi kifli és cipó illata járta be a konyhát. A mai rohanó világban sajnos nekem nincs időm és energiám hajnalban kelni, de hétvégenként én is szívesen készítek házi kiflit, és lepem meg vele a családot. Az elkészítése több időt vesz igénybe (dagasztás, átdolgozás), de megéri a fáradozást.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 kg
rétesliszt
2 ev. kanál
cukor
1 ev. kanál
500 ml
víz
2 ev. kanál
olaj
1 kocka
élesztő
1 db
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy kis mennyiségű langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg a kovás felfut.
  2. Egy másik tálban a lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az olajat, a kovászt, majd apránként hozzáadjuk a vizet és alaposan eldolgozzuk.
  3. Ha a tészta elkészült, 15-20 percet pihentetjük, majd ismét átdolgozzuk. Ezt még 3-szor megismételjük. Az utolsó átgyúrás után a tésztát 23 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből kis cipót formázunk.
  4. Mindegyik cipót kinyújtjuk, majd kifli alakúra feltekerjük. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük. 10 percet pihentetjük, majd tetszés szerint magvakkal megszórhatjuk (mák, szezámmag, köménymag…)
  5. A kifliket 250 fokon 12-14 percig sütjük.
  6. A kész kifliket kivesszük a sütőből, kicsit kihűtjük, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása