Házi kifli
Nekem még anyukám mesélte, hogy az ő anyukája már hajnalban felkelt, elkezdett dagasztani, és mire felébredt, a frissen sült házi kifli és cipó illata járta be a konyhát. A mai rohanó világban sajnos nekem nincs időm és energiám hajnalban kelni, de hétvégenként én is szívesen készítek házi kiflit, és lepem meg vele a családot. Az elkészítése több időt vesz igénybe (dagasztás, átdolgozás), de megéri a fáradozást.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 6.12.2016
Kategória: Péksütemények
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1 kgrétesliszt
2 ev. kanálcukor
1 ev. kanálsó
500 mlvíz
2 ev. kanálolaj
1 kockaélesztő
1 dbtojás
- Egy kis mennyiségű langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg a kovás felfut.
- Egy másik tálban a lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az olajat, a kovászt, majd apránként hozzáadjuk a vizet és alaposan eldolgozzuk.
- Ha a tészta elkészült, 15-20 percet pihentetjük, majd ismét átdolgozzuk. Ezt még 3-szor megismételjük. Az utolsó átgyúrás után a tésztát 23 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből kis cipót formázunk.
- Mindegyik cipót kinyújtjuk, majd kifli alakúra feltekerjük. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük. 10 percet pihentetjük, majd tetszés szerint magvakkal megszórhatjuk (mák, szezámmag, köménymag…)
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS