Házi kifli

Mindig szerettem a házi péksüteményeket, és rengeteget kísérleteztem nemcsak a kenyér és cipó, hanem a számomra ideális kifli receptjével is. Nekem ez a házi kifli vált be a legjobban. Az elején még tartottam a rétesliszttől, de miután elkészítettem és megkóstoltam, csak így készítem. A recept időigényes, mert a tésztát keleszteni kell, a lisztmennyiségből pedig legalább 20 kifli jön ki, aminek a tésztáját külön-külön ki kell nyújtani és felcsavarni, de megéri a fáradozást. Egyszerűen imádjuk!

Hozzáadta:, 14.12.2016
Kategória: Péksütemények
Házi kifli

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
750 grétesliszt
400 mltej
40 gvaj
40 gsertészsír
35 mlolaj
1 kockafriss élesztő
15 g
25 gkristálycukor
tojás bekenéshez

Elkészítés menete

  1. 100 ml langyos tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot és az élesztőt. Megvárjuk, míg a kovász felfut.
  2. Egy másik tálba beleszórjuk a lisztet, a sót, a maradék tejet, a puha vajat, az olajat, a sertészsírt és a kovászt. Lágy tésztát gyúrunk, amit meleg helyen, letakarva megkelesztünk.
  3. Ha a tészta megkelt, 20 részre osztjuk. Mindegyik részt kör alakúra nyújtjuk, a kapott korongokat pedig felcsavarjuk.
  4. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, megkenjük a felvert tojással és nagy szemű sóval megszórunk (ízlés szerint).
  5. A kifliket 200 fokon aranyszínűre sütjük. Jó étvágyat!