TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Házi kifli, zsömi
Házi kifli, zsömi
Recept Házi kifli, zsömi
TopPetra TopPetra    ·   22.5.2021

Házi kifli, zsömi

A bolti kifli és zsömi is nagyon finom, de az otthon készítettnek is megvan a varázsa. Imádom, ahogy illat belengi a konyhát, a család pedig alig bírja kivárni, amíg elkészül. Szerző: Jaja

110 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
búzafinomliszt
300 ml
tej
300 ml
víz
100 ml
olaj
40 g
élesztő
1 kv. kanál
1 kv. kanál
kristálycukor
kenéshez
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejet felmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá még egy kanál cukrot is, elkeverjük.
  2. A tojás kivételével a hozzávalókat elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Sima állagú, nem ragadós tésztává dolgozzuk. Lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. A tésztát 32 részre osztjuk. 16-ból kiflit, 16-ból pedig zsömlét készítünk. A kifliket úgy készítjük, hogy a kis tésztaadagokat háromszög alakúra nyújtjuk, majd felcsavarjuk. A zsömlét kézzel formázzuk. A kifliket és zsömléket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, fél órát pihentetjük.
  4. Felvert tojással megkenjük, ízlés szerint sóval vagy magvakkal megkenhetjük.
  5. 220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük – ez sütőfüggő.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása