Házi kifli, zsömi

Recept Házi kifli, zsömi

Hozzáadta: TopPetra, 22.5.2021

Kategória: Reggeli, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

A bolti kifli és zsömi is nagyon finom, de az otthon készítettnek is megvan a varázsa. Imádom, ahogy illat belengi a konyhát, a család pedig alig bírja kivárni, amíg elkészül. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 22.5.2021

Kategória: Reggeli, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgbúzafinomliszt
300 mltej
300 mlvíz
100 mlolaj
40 gélesztő
1 kv. kanál
1 kv. kanálkristálycukor
kenésheztojás

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tejet felmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá még egy kanál cukrot is, elkeverjük.
  2. A tojás kivételével a hozzávalókat elkeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Sima állagú, nem ragadós tésztává dolgozzuk. Lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. A tésztát 32 részre osztjuk. 16-ból kiflit, 16-ból pedig zsömlét készítünk. A kifliket úgy készítjük, hogy a kis tésztaadagokat háromszög alakúra nyújtjuk, majd felcsavarjuk. A zsömlét kézzel formázzuk. A kifliket és zsömléket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, fél órát pihentetjük.
  4. Felvert tojással megkenjük, ízlés szerint sóval vagy magvakkal megkenhetjük.
  5. 220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük – ez sütőfüggő.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás