Házi Kinder Bueno szelet – ahogy mi szeretjük

Az egyik legjobb desszert, amit valaha készítettem. Bár soknak tűnhet a rétegek száma, mégis együtt nagyon harmonizálnak, és az egész család egyetértett velem azzal, hogy nem először került a házi Kinder Bueno szelet – ahogy mi szeretjük, az asztalra. Annyira finom, hogy nálunk szinte függőséget okoz. Csak annyit láttam, hogy a családtagok sorra jártak a hideg éléskamrába, és mindig teli szájjal és krémes kézzel jöttek ki. Aztán már csak az üres tepsit találtam a földön.

Hozzáadta:, 15.4.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Házi Kinder Bueno szelet – ahogy mi szeretjük

Hozzávalók

Alsó tészta:
7 dbtojásfehérje
csipet só
1 ev. kanálolaj
2 ev. kanálbúzafinomliszt
7 dbpiskóta (kör alakú)
6 ev. kanálporcukor
1/2 csomagsütőpor
150 gdarált dió
Puding:
7 dbtojás sárgája
1 csomagvanília ízű pudingpor
3 ev. kanálrétesliszt
200 gkristálycukor
500 mltej
100 gcsokoládé
1 csomagvaníliacukor
250 gvaj
Kell még:
400 gNutella
háztartási keksz
tej, amibe belemártjuk a kekszet
habtejszín
csokoládé

Elkészítés menete

  1. Alsó réteg:
    A tojásfehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk. Hozzáadjuk az olajat, a búzafinomlisztet, a lereszelt piskótát, a porcukrot és a sütőport
  2. A tésztát egy nagyobb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk a darált dióval. A tésztát 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  3. Miután a tészta megsült, kicsit kihűtjük és kb. 400 g Nutellával megkenjük.
  4. A tejből, pudingporból, réteslisztből, kristálycukorból és a tojássárgából sűrű pudingot főzünk.
  5. A még forró pudingot két egyenlő részre öntjük. Az egyikbe belekeverünk 100 g csokoládét, a másikba 1 csomag vaníliacukrot.
  6. Miután a pudingok kihűltek, mindegyikbe 125 g vajat keverünk.
  7. A Nutellás tésztára rákenjük a vaníliás krémet. Erre tesszük rá az egy réteg háztartási kekszet, amit pár pillanatra hideg tejbe mártottunk – de csak az egyik felét. A kekszet a száraz felével lefelé tesszük a vaníliás pudingra.
  8. A háztartási kekszre kerül a csokoládés krém, majd a kb. 500 ml habtejszínből készült tejszínhab. A sütemény tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.
  9. A süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.