TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Házi Kinder Bueno szelet – ahogy mi szeretjük
Házi Kinder Bueno szelet – ahogy mi szeretjük
Recept Házi Kinder Bueno szelet – ahogy mi szeretjük
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   15.4.2017

Házi Kinder Bueno szelet – ahogy mi szeretjük

Az egyik legjobb desszert, amit valaha készítettem. Bár soknak tűnhet a rétegek száma, mégis együtt nagyon harmonizálnak, és az egész család egyetértett velem azzal, hogy nem először került a házi Kinder Bueno szelet – ahogy mi szeretjük, az asztalra. Annyira finom, hogy nálunk szinte függőséget okoz. Csak annyit láttam, hogy a családtagok sorra jártak a hideg éléskamrába, és mindig teli szájjal és krémes kézzel jöttek ki. Aztán már csak az üres tepsit találtam a földön.

Alapanyagok

Alsó tészta:

7 db
tojásfehérje
csipet só
1 ev. kanál
olaj
2 ev. kanál
búzafinomliszt
7 db
piskóta (kör alakú)
6 ev. kanál
porcukor
1/2 csomag
sütőpor
150 g
darált dió

Puding:

7 db
tojás sárgája
1 csomag
vanília ízű pudingpor
3 ev. kanál
rétesliszt
200 g
kristálycukor
500 ml
tej
100 g
csokoládé
1 csomag
vaníliacukor
250 g
vaj

Kell még:

400 g
Nutella
háztartási keksz
tej, amibe belemártjuk a kekszet
habtejszín
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Alsó réteg:
    A tojásfehérjéből a csipet sóval kemény habot verünk. Hozzáadjuk az olajat, a búzafinomlisztet, a lereszelt piskótát, a porcukrot és a sütőport
  2. A tésztát egy nagyobb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk a darált dióval. A tésztát 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  3. Miután a tészta megsült, kicsit kihűtjük és kb. 400 g Nutellával megkenjük.
  4. A tejből, pudingporból, réteslisztből, kristálycukorból és a tojássárgából sűrű pudingot főzünk.
  5. A még forró pudingot két egyenlő részre öntjük. Az egyikbe belekeverünk 100 g csokoládét, a másikba 1 csomag vaníliacukrot.
  6. Miután a pudingok kihűltek, mindegyikbe 125 g vajat keverünk.
  7. A Nutellás tésztára rákenjük a vaníliás krémet. Erre tesszük rá az egy réteg háztartási kekszet, amit pár pillanatra hideg tejbe mártottunk – de csak az egyik felét. A kekszet a száraz felével lefelé tesszük a vaníliás pudingra.
  8. A háztartási kekszre kerül a csokoládés krém, majd a kb. 500 ml habtejszínből készült tejszínhab. A sütemény tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.
  9. A süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása