TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Házi knédli
Házi knédli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   11.5.2021

Házi knédli

Sok az öreg kifli/zsemle otthon és nem tudja, mit kezdjen vele? A válasz nem nehéz: készítsen knédlit, hozzá pedig szaftos húst. Ez a párosítás verhetetlen, mindenki megnyalja az összes ujját. Szerző: Lacusin

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

6 db
öregebb kifli vagy zsömle
250 ml
tej
2 ev. kanál
aprított petrezselyemzöld
1 db
vöröshagyma
5 db
tojás
vaj
só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kiflit/zsömit kis kockára vágjuk, majd beletesszük a langyos tejbe.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, vajon megpirítjuk. Elkeverjük az aprított petrezselyemzölddel. Ezután hozzáadjuk a tejbe áztatott péksüteményhez.
  3. Belekerül a tokás, a só, a bors, majd kézzel eldolgozzuk.
  4. A kapott masszát 20 percig pihentetjük. Megformázzuk a kisebb golyókat, majd forrásban lévő vízben kb. 20 percig főzzük.
  5. Ha valaki a puhább knédlit szereti, akkor a főzési időn lehet csökkenteni – ez már egyéni ízlés dolga.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept