Házi knédli

Recept Házi knédli

Hozzáadta: TopPetra, 11.5.2021

Kategória: Köretek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Sok az öreg kifli/zsemle otthon és nem tudja, mit kezdjen vele? A válasz nem nehéz: készítsen knédlit, hozzá pedig szaftos húst. Ez a párosítás verhetetlen, mindenki megnyalja az összes ujját. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.5.2021

Kategória: Köretek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

6 dböregebb kifli vagy zsömle
250 mltej
2 ev. kanálaprított petrezselyemzöld
1 dbvöröshagyma
5 dbtojás
vaj
só, bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kiflit/zsömit kis kockára vágjuk, majd beletesszük a langyos tejbe.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, vajon megpirítjuk. Elkeverjük az aprított petrezselyemzölddel. Ezután hozzáadjuk a tejbe áztatott péksüteményhez.
  3. Belekerül a tokás, a só, a bors, majd kézzel eldolgozzuk.
  4. A kapott masszát 20 percig pihentetjük. Megformázzuk a kisebb golyókat, majd forrásban lévő vízben kb. 20 percig főzzük.
  5. Ha valaki a puhább knédlit szereti, akkor a főzési időn lehet csökkenteni – ez már egyéni ízlés dolga.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás