TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Házi kürtöskalács sörösdobozon sütve
Házi kürtöskalács sörösdobozon sütve
Recept Házi kürtöskalács sörösdobozon sütve
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Anyukám szerette mondogatni, hogy nyugodtan legyünk kreatívak. Ezt nemcsak a kézimunka során mondogatta, hanem bizony a konyhában is. És milyen igaza volt! Legutóbb tepsis kürtöskalácsot készítettem, de mivel szerettem volna kicsit jobban a boltira hasonlítót, így elkezdtem gondolkodni, hogyan is lehetne ezt otthon megoldani. Aztán jött az ötlet, sorosdoboz, amit alufóliával bevontam, vajjal megkentem. Erre került rá a kelt tészta, majd a már jól bevált további feltét. Én még sütés előtt rávittem a tojásfehérjét és a fahéjas-cukros diót. Sajnos nem volt eszközöm, amivel ezt a sütés után tudtam volna kivitelezni, de majd következő alkalommal erre is kitalálok valami ügyeset. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   13.4.2019

Házi kürtöskalács sörösdobozon sütve

Anyukám szerette mondogatni, hogy nyugodtan legyünk kreatívak. Ezt nemcsak a kézimunka során mondogatta, hanem bizony a konyhában is. És milyen igaza volt! Legutóbb tepsis kürtöskalácsot készítettem, de mivel szerettem volna kicsit jobban a boltira hasonlítót, így elkezdtem gondolkodni, hogyan is lehetne ezt otthon megoldani. Aztán jött az ötlet, sorosdoboz, amit alufóliával bevontam, vajjal megkentem. Erre került rá a kelt tészta, majd a már jól bevált további feltét. Én még sütés előtt rávittem a tojásfehérjét és a fahéjas-cukros diót. Sajnos nem volt eszközöm, amivel ezt a sütés után tudtam volna kivitelezni, de majd következő alkalommal erre is kitalálok valami ügyeset. Szerző: Mineralka

40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
rétesliszt
2,5-3 dcl
tej
3 db
tojás
42 g
élesztő
80 g
vaj
3 ev. kanál
kristálycukor
csipet só

Forgatáshoz:

darált dió
fahéjas cukor
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba tesszük (a vaj legyen puha), hozzáadjuk az élesztőt és tésztává gyúrjuk. Lefedjük, legalább fél órát kelesztjük.%1%2%3
  2. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből cipót készítünk, az egyes cipókat pedig hosszú, kb. 50 cm-es henger alakúra nyújtjuk.%4
  3. Az üres, jól kimosott és kiszárított sörösdobozokat alufóliával bevonjuk, puha vajjal megkenjük, erre csavarjuk fel a tésztakígyót.%5
  4. Az így előkészített kürtöskalács tésztát tojásfehérjével megkenjük, beleforgatjuk a fahéjas cukor és darált dió keverékébe, majd 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.%6%7
  5. Még amíg meleg, lehúzzuk a sörösdobozról.%8
  6. Porcukorral megszórjuk, elfogyasztjuk.%9%10%11
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása