TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Házi lecsó – tartalék télire
Házi lecsó – tartalék télire
Recept Házi lecsó – tartalék télire
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ma komoly befőzős nap volt. De remélem, az utolsó. Sok munka, forróság, de azért be kell valljam, nagyon megéri! Ez a házi lecsó egyszerűen mesés, a téli tartalékot pedig sikerült gazdagítani. Szerző: Milka

TopPetra TopPetra    ·   5.9.2021

Házi lecsó – tartalék télire

Ma komoly befőzős nap volt. De remélem, az utolsó. Sok munka, forróság, de azért be kell valljam, nagyon megéri! Ez a házi lecsó egyszerűen mesés, a téli tartalékot pedig sikerült gazdagítani. Szerző: Milka

40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
5 kg
paprika
5 kg
paradicsom
3 kg
vöröshagyma
4 ev. kanál
3 dkg
édes őrölt pirospaprika
3 dl
olaj
20 dkg
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A hagymát felvágjuk, olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, sózzuk, majd kb. 20 percig főzzük.
  2. A paradicsomot forró vízzel leöntjük, pár másodperc után kivesszük, a héját lehúzzuk. A meghámozott paradicsomot felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymás-paradicsomos alaphoz. Amikor már bő levet engedett, 2 dl levet félreteszünk, az édes pirospaprikát pedig ezzel a lecsólével csomómentesre keverjük. Visszatesszük az edénybe.
  3. Hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, további 15 percig keverjük. A lecsót tiszta üvegekbe töltjük, lefedjük. Az üvegeket edénybe tesszük, vízzel felöntjük, majd kis lángon elkezdjük melegíteni. Forrástól számított 5-10 percig főzzük. Az üvegeket kivesszük, fejjel lefelé fordítjuk.
  4. 5 perc után visszafordítjuk, kendővel lefedjük, kihűtjük. Az üvegeket díszítjük, megjelöljük, majd mehet hűvös, száraz helyre az éléskamrában.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása