Házi lecsó télire

Recept Házi lecsó télire

Hozzáadta: TopPetra, 3.7.2021

Kategória: Lekvárok, befőttek

KÜLDÖTT KÉPEK

Végre itt a nyár, és vele együtt megjelennek a tipikus nyári zöldségek. Ezekből jobbnál jobb finomság varázsolható, a lecsó pedig a képzeletbeli dobogó első fokán áll. Sajnos télen a nyári zöldségek ára az egekbe szükken, ezért nem árt, ha még nyáron készülünk erre az időszakra. Ezért is szeretem ezt a receptet, mert pár üveggel mindig el tudok tenni a hidegebb hónapokra. Szerző: Milka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 3.7.2021

Kategória: Lekvárok, befőttek

ALAPANYAGOK

5 kgpaprika
5 kgparadicsom
3 kgvöröshagyma
4 ev. kanál
3 dkgőrölt pirospaprika
3 dlolaj
20 dkgkristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a sót, lefedjük és kb. 20 percig kis lángon pároljuk. A paradicsomot forrásban lévő vízzel leforrázzuk, a héját pedig eltávolítjuk. Miután a héját leszedtük, a paradicsomot felkockázzuk, ezt is hozzáadjuk.
  2. Amikor már minden zöldség kb. „félig” puha, 2 dl levet kimerünk, lekeverjük benne az édes pirospaprikát, ezt pedig visszatesszük a lecsóhoz. Ezután kerül bele a cukor, majd tovább főzzük egészen addig, amíg a zöldség végleg meg nem puhul.
  3. A kapott, forró lecsót steril üvegekbe töltjük, 5-10 percig dunsztoljuk, fejjel lefelé fordítjuk. 5 percig így pihentetjük, ezalatt az idő alatt ha netán valamelyik üveg rosszul lenne lezárva, akkor ki tudjuk szűrni. 5 perc után az üvegeket visszafordítjuk, kendővel lefedjük és megvárjuk, míg kihűl.
  4. Megjelöljük, kamrába tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás