TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Házi lecsó télire
Házi lecsó télire
Recept Házi lecsó télire
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.7.2021

Házi lecsó télire

Végre itt a nyár, és vele együtt megjelennek a tipikus nyári zöldségek. Ezekből jobbnál jobb finomság varázsolható, a lecsó pedig a képzeletbeli dobogó első fokán áll. Sajnos télen a nyári zöldségek ára az egekbe szükken, ezért nem árt, ha még nyáron készülünk erre az időszakra. Ezért is szeretem ezt a receptet, mert pár üveggel mindig el tudok tenni a hidegebb hónapokra. Szerző: Milka

Alapanyagok
5 kg
paprika
5 kg
paradicsom
3 kg
vöröshagyma
4 ev. kanál
3 dkg
őrölt pirospaprika
3 dl
olaj
20 dkg
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a sót, lefedjük és kb. 20 percig kis lángon pároljuk. A paradicsomot forrásban lévő vízzel leforrázzuk, a héját pedig eltávolítjuk. Miután a héját leszedtük, a paradicsomot felkockázzuk, ezt is hozzáadjuk.
  2. Amikor már minden zöldség kb. „félig” puha, 2 dl levet kimerünk, lekeverjük benne az édes pirospaprikát, ezt pedig visszatesszük a lecsóhoz. Ezután kerül bele a cukor, majd tovább főzzük egészen addig, amíg a zöldség végleg meg nem puhul.
  3. A kapott, forró lecsót steril üvegekbe töltjük, 5-10 percig dunsztoljuk, fejjel lefelé fordítjuk. 5 percig így pihentetjük, ezalatt az idő alatt ha netán valamelyik üveg rosszul lenne lezárva, akkor ki tudjuk szűrni. 5 perc után az üvegeket visszafordítjuk, kendővel lefedjük és megvárjuk, míg kihűl.
  4. Megjelöljük, kamrába tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása