Gyors kevert szelet
Hozzáadva: 19.7.2017
Ha hirtelen nem várt látogatók toppannak be, és nem tudjuk, mivel is kínáljuk őket, akkor aránylag rövid idő alatt elkészíthető a gyors kevert szelet. A tészta pikk-pakk elkészül, szerintem nem tart tovább 10 percnél, további 5 perc, amíg kivajazzuk és kilisztezzük a sütőt, és beleöntjük a világos tésztát. Egy-két perc alatt rákerül a kakaós tészta, villával gyorsan megbolondítjuk a mintázatot, a sütő pedig nagyjából 35 perc alatt elvégzi a dolgát. Nem villámgyors, de mégis aránylag rövid időn belül egy tartalmas finomság varázsolható az asztalra. A legjobb, hogy a hozzávalók kiméréséhez tényleg csak egy bögrére és evőkanálra van szükség.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Házi Mozart-golyó
Hozzáadva: 5.2.2017
A Mozart-golyó egy isteni és méltán híres osztrák édesség. Szerencsére házi változatban is elkészíthető. Ez azért időigényes feladat, viszont megéri a fáradozást. A recept sokban eltér az eredeti Mozart-golyótól, de nekünk ez a változat vált be, a család imádja, és én is szívesen készítem. Az egész alapja a mandulás-porcukros tészta, ami három ízesítést kap: pisztáciát, mandulát és kakaót. Ebből készítjük el ezeket az isteni házi Mozart-golyókat, amiket a végén étcsokival bevonunk.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Kókuszos-cukkinis szelet
Hozzáadva: 21.9.2020
PŘIDAT FOTKU Igen, jól olvastátok, cukkini van a tésztában, Barátnőmtől tanultam a receptet, de azóta én is elég gyakran készítem! A cukkini kellően semleges ízű ahhoz, hogy ilyen tésztába használjuk, és így a rosttartalmát is sikerül növelni az édességnek. Még Természetesen egy kevés kókuszreszelék és cukor is került a finomságra, a tetejére pedig az elengedhetetlen csokoládé. Szerző: Janana
Előkészítés 30 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Luxus pudingszelet
Hozzáadva: 4.10.2017
A luxus pudingszeletet általában hétköznapokon szoktam készíteni, mert ha véletlenül rossz napom van, akkor ez a fantasztikus finomság mindig megörvendeztet. Nemcsak engem, hanem az egész családot is. Tényleg nem kell hozzá nagy előkészület, csupán elkészítjük a piskótatésztát (ha sietünk, akkor nem kell külön bíbelődni a tojáshabbal, hanem kézi robotgéppel az egészet jó alaposan elkeverjük) és belekanalazzuk a megfőtt pudingokat. Én a pisztácia és kókusz ízesítést szeretem a legjobban, de bármilyen más variáció is tökéletes. A tetejére tejföllel elkevert tejszínhab, esetleg egy kis csokireszelék, és már le is vettük a családot a lábáró.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE