Házi leveles tészta

Recept Házi leveles tészta
KÜLDÖTT KÉPEK

A házi leveles tésztát szerintem érdemes otthon elkészíteni. Én elhiszem, hogy a bolti sokkal gyorsabb, de szerintem a házi tészta lágyabb. Nagy előnye, hogy a tészta hűtőszekrényben akár 3 napig is eláll, fagyasztóban pedig még tovább. Az elkészítése másfél-két órát vesz igény, de azét vannak közte pihenő szakaszok is. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

500 gfinomliszt
500 ghideg vaj
1 kv. kanál
220 - 250 mljeges víz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet a sóval eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott vajat és ezzel is elgyúrjuk.
  2. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet és addig gyúrjuk, amíg sima állagú tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába csomagoljuk és 20 percre hűtőszekrénybe tesszük, vagy 10 percre fagyasztóba.
  3. A tésztát 40x20 cm-es négyzetre nyújtjuk, majd a két szélét a közepére hatjuk.
  4. 90 fokkal elforgatjuk, ismét kinyújtjuk (40x20 cm), közepére hajtjuk, fóliába csomagoljuk és ismét lehűtjük (20 perc hűtő vagy 20 perc fagyasztó).
  5. Kivesszük a hűtőből, ismét kinyújtjuk, közepére hajtjuk, fóliába csomagoljuk, lehűtjük, 90 fokkal elfordítjuk, kinyújtjuk, ismét középre hajtjuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A folyamatot még egyszer megismételjük.
  7. A tészta 3 napi eláll a hűtőben, a fagyasztóban természetesen még tovább. Kinyújtjuk, és készíthetjük a finomságokat.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás