TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Házi leveles tészta
Házi leveles tészta
Recept Házi leveles tészta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A házi leveles tésztát szerintem érdemes otthon elkészíteni. Én elhiszem, hogy a bolti sokkal gyorsabb, de szerintem a házi tészta lágyabb. Nagy előnye, hogy a tészta hűtőszekrényben akár 3 napig is eláll, fagyasztóban pedig még tovább. Az elkészítése másfél-két órát vesz igény, de azét vannak közte pihenő szakaszok is. Szerző: Petra

TopPetra TopPetra    ·   8.3.2020

Házi leveles tészta

A házi leveles tésztát szerintem érdemes otthon elkészíteni. Én elhiszem, hogy a bolti sokkal gyorsabb, de szerintem a házi tészta lágyabb. Nagy előnye, hogy a tészta hűtőszekrényben akár 3 napig is eláll, fagyasztóban pedig még tovább. Az elkészítése másfél-két órát vesz igény, de azét vannak közte pihenő szakaszok is. Szerző: Petra

95 perc
Elkészítés
Alapanyagok
500 g
finomliszt
500 g
hideg vaj
1 kv. kanál
220 - 250 ml
jeges víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
95 perc
Elkészítés
  1. A lisztet a sóval eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott vajat és ezzel is elgyúrjuk.
  2. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet és addig gyúrjuk, amíg sima állagú tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába csomagoljuk és 20 percre hűtőszekrénybe tesszük, vagy 10 percre fagyasztóba.
  3. A tésztát 40x20 cm-es négyzetre nyújtjuk, majd a két szélét a közepére hatjuk.
  4. 90 fokkal elforgatjuk, ismét kinyújtjuk (40x20 cm), közepére hajtjuk, fóliába csomagoljuk és ismét lehűtjük (20 perc hűtő vagy 20 perc fagyasztó).
  5. Kivesszük a hűtőből, ismét kinyújtjuk, közepére hajtjuk, fóliába csomagoljuk, lehűtjük, 90 fokkal elfordítjuk, kinyújtjuk, ismét középre hajtjuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A folyamatot még egyszer megismételjük.
  7. A tészta 3 napi eláll a hűtőben, a fagyasztóban természetesen még tovább. Kinyújtjuk, és készíthetjük a finomságokat.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása