Házi magvas kenyér

Gyakorlatilag egy bögrés kenyérreceptről van szó, ami kívül ropog, belül pedig rendkívül puha. Az elkészítése nem időigényes, de magának a pihentetésnek kellő időt kell hagyni. A házi magvas kenyér esetében ez legalább egy éjszakát jelent. Én a tésztát előző este készítem el, fóliába csomagolom és reggelig a konyhapulton pihentetem. Ezután már csak a sütés marad hátra. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 3.8.2019
Kategória: Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Házi magvas kenyér

Hozzávalók

1 bögre = 250 ml
3 bögrefinomliszt
1,5 bögrelangyos víz
1/2 kv. kanálporélesztő
1,5 kv. kanál
köménymag és szezámmag

Elkészítés menete

  1. A száraz hozzávalókat elkeverjük és felöntjük a vízzel. Alaposan eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és akár másnapig a konyhapulton pihentetjük.
  2. Másnap a tésztát liszttel beszórt nyújtódeszkára tesszük és megformázzuk a kenyeret. A sütőt 230 fokra előmelegítjük, a kenyérsütő formával együtt.
  3. A kenyeret sütőpapírra tesszük, majd a sütőpapírral együtt tesszük bele a forró sütőformába. Lefedjük és 30 percre visszatesszük a sütőbe. 30 perc elteltével levesszük a fedelét és további 20 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük és a tetejét hideg vízzel megmossuk.