TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Házi májkrém Nadi módra
Házi májkrém Nadi módra
Recept Házi májkrém Nadi módra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   22.12.2017

Házi májkrém Nadi módra

Férjem házassági évfordulónk alkalmából egy nagyon aranyos kis bisztróba vitt el vacsorázni, ahol az előétel friss bagett és májkrém volt. Nagyon ízlett, de amikor megláttam az árát, majdnem hátast dobtam. Gondoltam, nem kell nekem aranyáron fizetni a csirkemájas krémért, ügyes vagyok, otthon is el tudom készíteni. Megvettem a hozzávalókat és elkészítettem a házi májkrémet Nadi módra. Itt a remek példa arra, hogy néhány fogást otthon is egyszerűen, és nem utolsósorban olcsóbban is el lehet készíteni.

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok
500 g
csirkemáj
1 db
mogyoróhagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 ev. kanál
vaj
1 ev. kanál
zsír (kacsa)
csipetnyi szerecsendió
4 db
rozmaringág
250 g
vaj (ebből 50 g-ot félreteszünk)
150 ml
legalább 30%-os habtejszín
2 ev. kanál
mandulaszirom
2 ev. kanál
szárított vörösáfonya
friss őrölt bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A májat megmossuk, megtisztítjuk, megszárítjuk, apróra vágjuk.
  2. A kacsazsíron az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet.
  3. Miután már érezni a kakukkfű illatát, beleöntjük a májat és kb. 5 percig pirítjuk. Nem szabad hogy véres legyen, belül szép rózsaszínnek kell maradnia. Ezután sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót. Hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
  4. Hozzáadunk 200 g vajat, krémesre turmixoljuk. Ízlés szerint sózhatjuk, bosozhatjuk. Hozzáadjuk a mandulát és az áfonyát, majd kis tálkába kanalazzuk.
  5. A maradék vajat (50 g) felmelegítjük, kissé kihűtjük, majd a tálak tetejére csorgatjuk. Miután a vaj megkötött, hűtőben tároljuk.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Naďa Indruchovának

Forrás: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása