Házi májkrém Nadi módra

Férjem házassági évfordulónk alkalmából egy nagyon aranyos kis bisztróba vitt el vacsorázni, ahol az előétel friss bagett és májkrém volt. Nagyon ízlett, de amikor megláttam az árát, majdnem hátast dobtam. Gondoltam, nem kell nekem aranyáron fizetni a csirkemájas krémért, ügyes vagyok, otthon is el tudom készíteni. Megvettem a hozzávalókat és elkészítettem a házi májkrémet Nadi módra. Itt a remek példa arra, hogy néhány fogást otthon is egyszerűen, és nem utolsósorban olcsóbban is el lehet készíteni.

Hozzáadta:, 22.12.2017
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek
Előkészítési idő:
Recept Házi májkrém Nadi módra

Hozzávalók

500 gcsirkemáj
1 dbmogyoróhagyma
1 gerezdfokhagyma
1 ev. kanálvaj
1 ev. kanálzsír (kacsa)
csipetnyi szerecsendió
4 dbrozmaringág
250 gvaj (ebből 50 g-ot félreteszünk)
150 mllegalább 30%-os habtejszín
2 ev. kanálmandulaszirom
2 ev. kanálszárított vörösáfonya
friss őrölt bors

Elkészítés menete

  1. A májat megmossuk, megtisztítjuk, megszárítjuk, apróra vágjuk.
  2. A kacsazsíron az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet.
  3. Miután már érezni a kakukkfű illatát, beleöntjük a májat és kb. 5 percig pirítjuk. Nem szabad hogy véres legyen, belül szép rózsaszínnek kell maradnia. Ezután sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót. Hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
  4. Hozzáadunk 200 g vajat, krémesre turmixoljuk. Ízlés szerint sózhatjuk, bosozhatjuk. Hozzáadjuk a mandulát és az áfonyát, majd kis tálkába kanalazzuk.
  5. A maradék vajat (50 g) felmelegítjük, kissé kihűtjük, majd a tálak tetejére csorgatjuk. Miután a vaj megkötött, hűtőben tároljuk.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Naďa Indruchovának

Forrás: Vaření s Tomem