Házi majonéz

Pár hozzávaló, egy konyhai mixer, és láss csodát, pillanatok alatt elkészült a lágy, selymes házi majonéz! Sőt, ha egy kicsit variáljuk, adunk hozzá kellemesen savanykás-édes csemegeuborkát, a csemegeuborka levét és egy kevés vöröshagymát, akkor a tartármártás is elkészült. Ha tovább szeretnénk fokozni az élvezeteket, akkor a majonézhez akár chillit és fokhagymát is keverhetünk, de a friss kapor is tökéletes választás! Szerző: Danka

Hozzáadta:, 28.12.2019
Kategória: Mártások, Szendvicskrémek, sós krémek, Tippek és trükkök, Ünnepek, Szilveszter és Újév
Előkészítési idő:
Recept Házi majonéz

Hozzávalók

220 mlolaj (napraforgó)
1 dbtojás
1 ev. kanálmustár
1 kv. kanálkristálycukor
1 kv. kanálecet (85)
1/2 kv. kanál
ízlés szerint őrölt feketebors

Elkészítés menete

  1. Ha van kéznél konyhai mixer, akkor bizony az bőven megkönnyíti am unkánkat.
  2. Én a hozzávalókat egész egyszerűen beleöntöttem a mixerbe és addig dolgoztam, amíg meg nem kaptam a lágy és selymes majonézt.
  3. A szép, sima mártás elkészítése nem tart sokáig, és amikor elkészült, nincs már hátra, mint kedvünkre ízesíteni. Még egy kis mustár, esetleg cukor, só, bors, ecet... Ki mit szeret.
  4. Ha pedig egy kis csemegeuborkát, csemegeuborka levét és vöröshagymát adunk hozzá, akkor el is készült a friss házi tartármártásunk.