TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Házi majonéz
Házi majonéz
Recept Házi majonéz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Pár hozzávaló, egy konyhai mixer, és láss csodát, pillanatok alatt elkészült a lágy, selymes házi majonéz! Sőt, ha egy kicsit variáljuk, adunk hozzá kellemesen savanykás-édes csemegeuborkát, a csemegeuborka levét és egy kevés vöröshagymát, akkor a tartármártás is elkészült. Ha tovább szeretnénk fokozni az élvezeteket, akkor a majonézhez akár chillit és fokhagymát is keverhetünk, de a friss kapor is tökéletes választás! Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   28.12.2019

Házi majonéz

Pár hozzávaló, egy konyhai mixer, és láss csodát, pillanatok alatt elkészült a lágy, selymes házi majonéz! Sőt, ha egy kicsit variáljuk, adunk hozzá kellemesen savanykás-édes csemegeuborkát, a csemegeuborka levét és egy kevés vöröshagymát, akkor a tartármártás is elkészült. Ha tovább szeretnénk fokozni az élvezeteket, akkor a majonézhez akár chillit és fokhagymát is keverhetünk, de a friss kapor is tökéletes választás! Szerző: Danka

15 perc
Elkészítés
Alapanyagok
220 ml
olaj (napraforgó)
1 db
tojás
1 ev. kanál
mustár
1 kv. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
ecet (85)
1/2 kv. kanál
ízlés szerint őrölt feketebors
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
  1. Ha van kéznél konyhai mixer, akkor bizony az bőven megkönnyíti am unkánkat.
  2. Én a hozzávalókat egész egyszerűen beleöntöttem a mixerbe és addig dolgoztam, amíg meg nem kaptam a lágy és selymes majonézt.
  3. A szép, sima mártás elkészítése nem tart sokáig, és amikor elkészült, nincs már hátra, mint kedvünkre ízesíteni. Még egy kis mustár, esetleg cukor, só, bors, ecet... Ki mit szeret.
  4. Ha pedig egy kis csemegeuborkát, csemegeuborka levét és vöröshagymát adunk hozzá, akkor el is készült a friss házi tartármártásunk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása