Házi majonézes saláta

Recept Házi majonézes saláta
KÜLDÖTT KÉPEK

A majonézes salátában azt szeretem, hogy mindenki maga ízvilágára igazítva készítheti el. A saláta alapját a puha burgonya és a majonéz képezi, amit utána a zöldségek, a tojás és a jól kiválasztott fűszerezés tesz tökéletessé. Én nem gondoltam túl a dolgot, répát, fehérrépát, hagymát, borsót, kevés zellert, hagymát és főtt tojást használtam. A majonézt egy kevés ecettel és citromlével kevertem el, de mustárt is adhatunk hozzá. Só és bors, pár óvatos keverés, egy kevés pihentetés, és már tálalható is. Szerző: jitule

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

600 gburgonya
1 dbsárgarépa
1 dbfehérrépa
1/4 dbzeller
5 dbcsemegeuborka
1 dbvöröshagyma
100 gborsó
2 dbtojás
250 gmajonéz
1 ev. kanálecet
1 ev. kanálcitromlé
2 dbtojás
bors
mustár - elhagyható

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük.
  3. A tojást keményre főzzük.
  4. A burgonyát és a tojásokat nagyobb, a csemegeuborkát és hagymát kisebb kockára vágjuk, Tálba tesszük, hozzáadjuk a borsót (leszűrt konzervborsó), majd elkeverjük a majonézzel, a citromlével, ecettel, sózzuk és borsozzuk, jól elkeverjük. Ízlés szerint egy kevés mustárral és a csemegeuborka levével ízesíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás