TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Házi májpástétom dagasztás nélküli kenyérrel
Házi májpástétom dagasztás nélküli kenyérrel
Recept Házi májpástétom dagasztás nélküli kenyérrel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A finom házi májpástétom akkor a legfinomabb, ha frissen sült, még meleg, illatos kenyérrel együtt tálaljuk. Imádom tépni a kenyeret, megkenni a finom pástétommal és addig majszolni, amíg csak bírom. A májpástétom gyorsan elkészül, a kenyeret pedig érdemes előre elkészíteni. A tésztát csak elkeverjük, nem gyúrjuk, nem dagasztjuk, de legalább 3 órát kell keleszteni. Igazi finom vacsora, tökéletes fogás az egész családnak. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   27.6.2018

Házi májpástétom dagasztás nélküli kenyérrel

A finom házi májpástétom akkor a legfinomabb, ha frissen sült, még meleg, illatos kenyérrel együtt tálaljuk. Imádom tépni a kenyeret, megkenni a finom pástétommal és addig majszolni, amíg csak bírom. A májpástétom gyorsan elkészül, a kenyeret pedig érdemes előre elkészíteni. A tésztát csak elkeverjük, nem gyúrjuk, nem dagasztjuk, de legalább 3 órát kell keleszteni. Igazi finom vacsora, tökéletes fogás az egész családnak. Szerző: Danka

30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Pástétom:

700 g
csirkemáj
300 ml
tej
150 g
puha vaj
1 db
apróra vágott vöröshagyma
1 kv. kanál
morzsolt kakukkfű
4 gerezd
zúzott fokhagyma
só, őrölt bors
olvasztott vaj a pástétom tetejére

Kenyér (1 bögre = 250 ml):

2 bögre
kenyérliszt
1 bögre
búzafinomliszt
1/2 bögre
rozsliszt
3 kv. kanál
3 kv. kanál
apróra tört köménymag
1 kv. kanál
őrölt ánizs
1 kv. kanál
kristálycukor
1 és 1/2 bögre
langyos víz
1 ev. kanál
olaj
1 ev. kanál
ecet (8%-os)
1/2 kocka
friss élesztő (21 g)
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk, tejjel felöntjük. 30 percig pihentetjük, majd a tejet hideg vízzel lemossuk. A felesleges vizet lecsepegtetjük.
  2. A hagymát egy kevés vajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet és a májat. Addig pirítjuk, amíg a máj ki nem fehéredik. Ezután kihűtjük.
  3. A fűszeres májat leturmixoljuk, hozzáadjuk a vajat, sózzuk, majd addig turmixoljuk, amíg teljesen krémes nem lesz. Ha a pástétom túl sűrű lenne, úgy egy kevés zsiradékot (pl. 2 ev. kanál sertészsír) adhatunk hozzá.
  4. A pástétomot üvegekbe töltjük, a tetejét olvasztott vajjal leöntjük és hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Kenyér:
    Az élesztőt langyos vízbe morzsoljuk, egy kevés cukorral elkeverjük és felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, csupán elkeverjük, nem dagasztjuk! Lefedjük, legalább 3 órát kelesztjük.
  6. A tésztát lisztes felületre kaparjuk, kenyér alakra formázzuk és egy nagyobb tállal lefedjük.
  7. A sütőt a kenyérsütő tepsivel együtt (Simax, 2.4 l) 230 fokra előmelegítjük, majd miután már a sütő előmelegedett, a tésztát a sütőtálba tesszük és lefedve 30 percig sütjük. Ezután a fedelet eltávolítjuk és további 15 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása