TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Házi Margot szelet
Házi Margot szelet
Recept Házi Margot szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   6.7.2017

Házi Margot szelet

Az igazi kókuszos-csokoládés, nagyon-nagyon édes örök klasszikus szlovák/cseh édesség házi változata. A házi Margot szeletet mazsolával és mazsola nélkül is készítem (a család fele imádja, a család másik fele pedig ki nem állhatja a mazsolát). Miután a tésztát kinyújtottam, tetszőleges téglalap alakúra felszeletelem, csokoládéöntetbe mártom, ehető díszekkel díszítem, lehűtöm és tálalom.

Alapanyagok

Hozzávalók:

50 g
darált dió
50 g
kókuszreszelék
50 g
porcukor
1 db
tojás fehérjéje
1 ev. kanál
rum
1 kv. kanál
vaj

Szükségünk lesz:

csokoládéöntet
mazsola
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a hozzávalókat. A dióból, kókuszreszelékből, porcukorból, tojásfehérjéből. rumból és vajból tésztát gyúrunk, majd két részre osztjuk.
  2. A tészta egyik felébe beledolgozzuk a mazsolát – tetszés szerinti mennyiséget. A tésztákat hűtőszekrénybe tesszük legalább két órára.
  3. A mazsola nélküli tésztát háztartási fóliára tesszük, egy másik fólialappal letakarjuk, majd kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Ezután a mazsolás tésztát is hasonló módon kinyújtjuk.
  4. A tésztákról eltávolítjuk a fóliát, tetszőleges méretű kis szeletekre felszeleteljük, majd csokiöntetbe mártjuk.
  5. Ízlés szerint díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután kihűlt, félbe vágjuk és tálaljuk.

 

A fotókért köszönet V. Martinának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása