Házi Margot szelet

Az igazi kókuszos-csokoládés, nagyon-nagyon édes örök klasszikus szlovák/cseh édesség házi változata. A házi Margot szeletet mazsolával és mazsola nélkül is készítem (a család fele imádja, a család másik fele pedig ki nem állhatja a mazsolát). Miután a tésztát kinyújtottam, tetszőleges téglalap alakúra felszeletelem, csokoládéöntetbe mártom, ehető díszekkel díszítem, lehűtöm és tálalom.

Hozzáadta:, 6.7.2017
Kategória: Sütés nélküli receptek, Desszertek
Recept Házi Margot szelet

Hozzávalók

Hozzávalók:
50 gdarált dió
50 gkókuszreszelék
50 gporcukor
1 dbtojás fehérjéje
1 ev. kanálrum
1 kv. kanálvaj
Szükségünk lesz:
csokoládéöntet
mazsola

Elkészítés menete

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. A dióból, kókuszreszelékből, porcukorból, tojásfehérjéből. rumból és vajból tésztát gyúrunk, majd két részre osztjuk.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A tészta egyik felébe beledolgozzuk a mazsolát – tetszés szerinti mennyiséget. A tésztákat hűtőszekrénybe tesszük legalább két órára.
  3. A mazsola nélküli tésztát háztartási fóliára tesszük, egy másik fólialappal letakarjuk, majd kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Ezután a mazsolás tésztát is hasonló módon kinyújtjuk.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. A tésztákról eltávolítjuk a fóliát, tetszőleges méretű kis szeletekre felszeleteljük, majd csokiöntetbe mártjuk.
  5. Ízlés szerint díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután kihűlt, félbe vágjuk és tálaljuk.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra

 

A fotókért köszönet V. Martinának