Házi Marlenka sűrített tejes krémmel
A Marlenka sütemény egy közkedvelt édesség a kávézókban, és boltban is kapható, akár több változatban is. De ha szereti a házi készítésű desszerteket és süteményeket, akkor érdemes kipróbálni a házi Marlenkát sűrített tejes krémmel. Én ezt az egyszerűbb receptet szerettem meg. Bár kevesebb rétegből áll, az íze mégis finom, a kész sütemény puha, a nyelven szinte elolvad, és nagyon-nagyon szeretjük
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 22.11.2016
Kategória: Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
600 gbúzafinomliszt
300 gvaj
200 gporcukor
4 dbtojás
3 ev. kanálméz
1 ev. kanálszódabikarbóna
szükség szerint tej
Krém:
250 gvaj
1 konzerv sűrített tej
darált dió szóráshoz
- Először elkészítjük a tésztát. Ehhez a vajat kis lángon felolvasztjuk, a tészta többi hozzávalóit egy tálba tesszük, majd erre kerül az olvasztott vaj. A hozzávalókat kézi robotgéppel vagy konyhai robotgéppel alaposan eldolgozzuk. Ha a tészta túlságosan sűrű, akkor evőkanalanként hígítható tejjel. A tészta állagának olyannak kell lennie, mint a sűrű palacsintatésztának: sűrű, mégis folyékony, és könnyen kenhető.
- A vajat kikeverjük a karamellizált sűrített tejjel, a végén sima állagú, lágy krémet kell, hogy kapjunk. A krémmel megkenjük a tésztákat.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS