Házi Marlenka sűrített tejes krémmel

A Marlenka sütemény egy közkedvelt édesség a kávézókban, és boltban is kapható, akár több változatban is. De ha szereti a házi készítésű desszerteket és süteményeket, akkor érdemes kipróbálni a házi Marlenkát sűrített tejes krémmel. Én ezt az egyszerűbb receptet szerettem meg. Bár kevesebb rétegből áll, az íze mégis finom, a kész sütemény puha, a nyelven szinte elolvad, és nagyon-nagyon szeretjük

Hozzáadta:admin, 22.11.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények
Házi Marlenka sűrített tejes krémmel

Hozzávalók

Tészta:
600 gbúzafinomliszt
300 gvaj
200 gporcukor
4 dbtojás
3 ev. kanálméz
1 ev. kanálszódabikarbóna
szükség szerint tej
Krém:
250 gvaj
1 konzerv sűrített tej
darált dió szóráshoz

Elkészítés menete

  1. Először elkészítjük a tésztát. Ehhez a vajat kis lángon felolvasztjuk, a tészta többi hozzávalóit egy tálba tesszük, majd erre kerül az olvasztott vaj. A hozzávalókat kézi robotgéppel vagy konyhai robotgéppel alaposan eldolgozzuk. Ha a tészta túlságosan sűrű, akkor evőkanalanként hígítható tejjel. A tészta állagának olyannak kell lennie, mint a sűrű palacsintatésztának: sűrű, mégis folyékony, és könnyen kenhető.
  2. A tésztát egy nagy sütőpapírra tesszük, és 4 egyenlő részre osztjuk.
  3. Minden tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk, majd vékonyan elkenünk a sütőpapíron. A tepsiket 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, körülbelül 6-8 percig sütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük. Ha a tészta kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt.
  4. A vajat kikeverjük a karamellizált sűrített tejjel, a végén sima állagú, lágy krémet kell, hogy kapjunk. A krémmel megkenjük a tésztákat.
  5. A krémmel megkent tésztákat egymásra rakjuk, ezután egy éles késsel a sütemény széleit egyenletesre vágjuk.%
  6. A Marlenka süteményt darált dióval megszórjuk, a tetejét pedig csokoládés krémmel vagy tubusban kapható kakaós krémmel díszítjük.