Házi MARLENKA sűrített tejjel
Lágy tészta, vékony mézes rétegek, édes töltelék. Ennek nem lehet ellenállni! Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
600 gbúzafinomliszt
120 gvaj
3 ev. kanálméz
250 gporcukor
1 ev. kanálszódabikarbóna
1 ev. kanálecet
2 dbtojás
Töltelék:
1 dbsűrített tej konzerv
250 gvaj
1 csomagvanília ízá pduingpor
500 mltej
2 ev. kanálkristálycukor
Díszítés:
Aprított dió
Tejcsokoládé
- A sűrített tej konzervet vízbe tesszük, forrástól számított 3 órát főzzük, kihűtjük. Így karamellás sűrített tejet kapunk.
- A vajat edénybe tesszük, hozzáadjuk a mézet, a porcukrot, majd elkezdjük melegíteni. Amikor már a hozzávalók feloldódtak, hozzáadjuk az ecet és szódabikarbóna keverékét.
- Amikor már aranybarna, levesszük a lángról, kissé kihűtjük. Beledolgozzuk a tojásokat, egyiket a másik után. Minden tojást követően alaposan elkeverjük.
- Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, tészta állagúra dolgozzuk. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, majd tepsi hátán megsütjük (a tepsit felfordítjuk, sütőpapírt teszünk rá, erre kerül a vékony tészta). A sütés 180 fokon kb. 5 perc. Miután megsült, rögtön méretre vágjuk!
- A cukrot és pudingport a tejben csomómentesre keverjük. Pudingot főzünk, kihűtjük. A vajat habosra verjük, kis adagokban beledolgozzuk a kihűlt pudingot és a karamellás sűrített tejet.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí MARLENKA se salkem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Domáca Marlenka so salkom.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Selbst gemachte MARLENKA Honigtorte mit karamellisierter Kondensmilch an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS