TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Házi MARLENKA sűrített tejjel
Házi MARLENKA sűrített tejjel
Recept Házi MARLENKA sűrített tejjel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.8.2021

Házi MARLENKA sűrített tejjel

Lágy tészta, vékony mézes rétegek, édes töltelék. Ennek nem lehet ellenállni! Szerző: Petra

55 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

600 g
búzafinomliszt
120 g
vaj
3 ev. kanál
méz
250 g
porcukor
1 ev. kanál
szódabikarbóna
1 ev. kanál
ecet
2 db
tojás

Töltelék:

1 db
sűrített tej konzerv
250 g
vaj
1 csomag
vanília ízá pduingpor
500 ml
tej
2 ev. kanál
kristálycukor

Díszítés:

Aprított dió
Tejcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sűrített tej konzervet vízbe tesszük, forrástól számított 3 órát főzzük, kihűtjük. Így karamellás sűrített tejet kapunk.
  2. A vajat edénybe tesszük, hozzáadjuk a mézet, a porcukrot, majd elkezdjük melegíteni. Amikor már a hozzávalók feloldódtak, hozzáadjuk az ecet és szódabikarbóna keverékét.
  3. Amikor már aranybarna, levesszük a lángról, kissé kihűtjük. Beledolgozzuk a tojásokat, egyiket a másik után. Minden tojást követően alaposan elkeverjük.
  4. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, tészta állagúra dolgozzuk. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, majd tepsi hátán megsütjük (a tepsit felfordítjuk, sütőpapírt teszünk rá, erre kerül a vékony tészta). A sütés 180 fokon kb. 5 perc. Miután megsült, rögtön méretre vágjuk!
  5. A cukrot és pudingport a tejben csomómentesre keverjük. Pudingot főzünk, kihűtjük. A vajat habosra verjük, kis adagokban beledolgozzuk a kihűlt pudingot és a karamellás sűrített tejet.
  6. Minden tésztalapot megkenünk a lágy krémmel. A tésztalapokat egymásra tesszük, a tetejét dióval megszórjuk, olvasztott csokoládéval meglocsoljuk. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása