Házi MARLENKA sűrített tejjel

Recept Házi MARLENKA sűrített tejjel

Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Lágy tészta, vékony mézes rétegek, édes töltelék. Ennek nem lehet ellenállni! Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

600 gbúzafinomliszt
120 gvaj
3 ev. kanálméz
250 gporcukor
1 ev. kanálszódabikarbóna
1 ev. kanálecet
2 dbtojás

Töltelék:

1 dbsűrített tej konzerv
250 gvaj
1 csomagvanília ízá pduingpor
500 mltej
2 ev. kanálkristálycukor

Díszítés:

Aprított dió
Tejcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sűrített tej konzervet vízbe tesszük, forrástól számított 3 órát főzzük, kihűtjük. Így karamellás sűrített tejet kapunk.
  2. A vajat edénybe tesszük, hozzáadjuk a mézet, a porcukrot, majd elkezdjük melegíteni. Amikor már a hozzávalók feloldódtak, hozzáadjuk az ecet és szódabikarbóna keverékét.
  3. Amikor már aranybarna, levesszük a lángról, kissé kihűtjük. Beledolgozzuk a tojásokat, egyiket a másik után. Minden tojást követően alaposan elkeverjük.
  4. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, tészta állagúra dolgozzuk. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk, majd tepsi hátán megsütjük (a tepsit felfordítjuk, sütőpapírt teszünk rá, erre kerül a vékony tészta). A sütés 180 fokon kb. 5 perc. Miután megsült, rögtön méretre vágjuk!
  5. A cukrot és pudingport a tejben csomómentesre keverjük. Pudingot főzünk, kihűtjük. A vajat habosra verjük, kis adagokban beledolgozzuk a kihűlt pudingot és a karamellás sűrített tejet.
  6. Minden tésztalapot megkenünk a lágy krémmel. A tésztalapokat egymásra tesszük, a tetejét dióval megszórjuk, olvasztott csokoládéval meglocsoljuk. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás