Házi mascarpone – 1,5 l habtejszín = 1,1 kg mascarpone

Recept Házi mascarpone – 1,5 l habtejszín = 1,1 kg mascarpone

Hozzáadta: TopPetra, 28.5.2022

Kategória: Előételek, falatkák

KÜLDÖTT KÉPEK

A bolti változat sem rossz, de ha otthon is el lehet készíteni, akkor még költséghatékonyabb is lehet.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 28.5.2022

Kategória: Előételek, falatkák

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1,5 lhabtejszín (legalább 30%)
3 evőkanálcitromlé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az elkészítéséhez szükségünk lesz egy szűrőre és egy olyan anyagra, amiben fel tudjuk fogni, a felesleges nedvesség pedig le tud csepegni. A textilpelenka is alkalmas.
  2. A tejszínt kis fokozaton kb. 80 fokosre melegítjük – ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel. Hozzáadjuk a citrom levét és kb. 10 percig kevergetjük.
  3. A tejszínt levesszük a lángról, kb. fél órát pihentetjük – közben látjuk, hogyan kezd megkötni.
  4. A szűrőt kibéleljük a textillel, akár több réteggel is, majd óvatosan, lassan ráöntjük a tejszínt. A száját jó alaposan összekötjük.
  5. A szűrőt egy edény tetejére tesszük, majd legalább 24 órába hűtőben pihentetjük. A legjobb eredményt akkor érjük el, ha 3 napot tartjuk a hűtőben.

Forrás: Povar

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás