TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Házi mézes minitekercs sűrített tejes krémmel
Házi mézes minitekercs sűrített tejes krémmel
Recept Házi mézes minitekercs sűrített tejes krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A konyhai készülődés gyakran sok időt igényel. Én nagyon szeretek a konyhában sertepertélni, és ha időm engedi, akkor kicsit nehezebb, időigényesebb édességek elkészítésébe is belekezdek. A házi mézes minitekercs sűrített tejes krémmel erre egy remek példa. Nagyon jól néz ki, nagyon finom, de idő is kell hozzá. Ha már a tésztánk formázásra kész, kis korongokat szaggatok ki belőle, amit rárakok a mini habroló formára (online szakácsboltokban 30db-os kiszerelésben kapható), megsütöm, két végét csokiba és mogyoróba mártom, majd megtöltöm a finom krémmel.

Alexa96    ·   22.10.2017

Házi mézes minitekercs sűrített tejes krémmel

A konyhai készülődés gyakran sok időt igényel. Én nagyon szeretek a konyhában sertepertélni, és ha időm engedi, akkor kicsit nehezebb, időigényesebb édességek elkészítésébe is belekezdek. A házi mézes minitekercs sűrített tejes krémmel erre egy remek példa. Nagyon jól néz ki, nagyon finom, de idő is kell hozzá. Ha már a tésztánk formázásra kész, kis korongokat szaggatok ki belőle, amit rárakok a mini habroló formára (online szakácsboltokban 30db-os kiszerelésben kapható), megsütöm, két végét csokiba és mogyoróba mártom, majd megtöltöm a finom krémmel.

50 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

340 g
búzafinomliszt
200 g
porcukor
2 db
tojás
70 g
méz
25 g
margarin
½ kv. kanál
szódabikarbóna

Krém:

250 g
vaj
1 konzerv
sűrített tej

Öntet:

100 g
főzőcsokoládé
50 g
100% növényi margarin

Szükségünk lesz még:

darált mogyoró
mini habroló sütőforma
Recept elkészítése
Nyomtatás
50 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, cipót formázunk belőle, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kis korongokat szaggatunk ki belőle, majd olajjal bekent mini habroló formára tekerjük.
  3. 160 fokon aranyszínűre sütjük (rövid ideig sütjük), majd még melegen levesszük a formáról.
  4. A tekercs két végét csokiöntetbe, majd darált mogyoróba mártjuk. Végül a tekercseket megtöltjük a krémmel.
  5. A krémhez a vajat habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a sűrített tejet.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása